Antonescu: Nu am fost de acord cu semnarea pactului dintre Basescu si Ponta

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 23:30
4841 citiri
Antonescu: Nu am fost de acord cu semnarea pactului dintre Basescu si Ponta

Copresedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat ca nu a fost de acord cu semnarea pactului dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, catalogandu-l "comic".

Antonescu a precizat ca si-a exprimat parerea si in cadrul intalnirii de la Cotroceni in cadrul careia s-a oficializat documentul.

"Eu am fost si sunt alaturi de Victor Ponta in toate demersurile si eforturile sale pentru ca in Romania politica sa se desfasoare pe un fagas normal, de asta am acceptat sa-l insotesc. Ca eu cred ca nu trebuia un astfel de acord, e alta poveste. Textul este comic, dar nu ii poate angaja decat pe cei doi semnatari. Eu am mers impreuna cu Victor Ponta la invitatia si insistentele lui, intelegand contextul si intentiile bune ale premierului. Istoria nasterii ideii nu o cunosc si sincer nu ma intereseaza", a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la Realitatea TV.

Acordul dintre Ponta si Basescu, publicat - vezi ce contine (Video)

Crin Antonescu a precizat ca nu a citit tot textul acordului, dar considera ca "anumite pasaje sunt penibile".

"Victor Ponta a avut intentii foarte bune si sunt alaturi de el in incercarea de a face din acest text o premisa de normalitate. Nu puteam impiedica fizic semnarea textului. Situatia este cu atat mai penibila, penibil spre grotesc, prin modul fizic in care domnul Basescu a facut-o cunoscuta intregii Europe, modul in care alerga cu foile dupa importanti demnitari europeni. Eu nu-l condamn pe Victor Ponta ca a semnat. Sunt solidar cu el", a mai spus Antonescu.

Ponta explica acordul de la Cotroceni: O criza politica ar fi fost un lucru foarte rau

Biroul de presa al Guvernului a dat publicitatii, miercuri dupa-amiaza, continutul acordului semnat de catre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Documentul contine sapte puncte principale, fiind denumit "Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si primul-ministru al Guvernului".

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca acordul a prevenit aparitia unei noi crize politice in Romania.

"Este un acord care preia prevederi constitutionale si prevederi de buna functionare a statului", a spus premierul, miercuri, la prezentarea noului Cabinet, dupa ce a fost intrebat ce scrie in acordul semnat cu Traian Basescu.

Potrivit lui Ponta, acordul este unul de colaborare institutionala, care prevede principii si valori comune, dar si orientarea strategica a Romaniei, iar o anumita parte a acordului "vorbeste despre conduita publica a celor doi semnatari, apropo de modul de adresare si respectarea functiilor".

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: Ziare.com