Antonescu: Nu-mi tremura chiloteii pentru prezidentiale. Ponta a dus o viata buna cu PNL

Autor: Ana Ilie
Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 22:00
7583 citiri
Antonescu: Nu-mi tremura chiloteii pentru prezidentiale. Ponta a dus o viata buna cu PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seara, ca nu ii "tremura chiloteii" pentru candidatura sa la prezidentiale si va continua sa-si sustina pozitia fata de Rosia Montana, intrucat PSD trebuie sa inteleaga ca are in el cel mai fidel aliat.

"Se poate ca asa cum au fost prezentate lucrurile de o parte din presa, de televiziunea de casa a domnului Ponta si PSD, Romania TV, oamenii din PSD care alaturi de noi au facut acest contract, sa se simta agresati. Vreme de 3 ani mi-e greu sa cred ca a existat un pesedist care sa sustina mai hotarat si fara rezerve pe Victor Ponta decat am facut-o eu (...) Am fost alaturi de aliatul nostru pentru stabilitatea acestei coalitii", a spus Antonescu, la Antena3, enumerand toate ocaziile in care i-a stat alaturi liderului PSD.

"Cand domnul Basescu si-a utilizat ultimele resurse pentru a sfida rezultatul alegerilor, am fost alaturi de Ponta. Ponta a beneficiat datorita pozitiei mele politice si a PNL de cea mai mare putere pe care un prim-ministru al unui guvern de coalitie a avut-o in Romania", a continuat liderul USL, care si-a argumentat pozitia fata de Rosia Montana prin aceea ca "daca astazi niste lucruri nu imi par corecte, le spun deschis".

Referindu-se la criticile aduse de unii lideri PSD in ultimele zile, tocmai pentru ca a anuntat ca PNL nu va vota proiectul Rosia Montana, Antonescu a continuat sa avertizeze:

"Daca acesti domni si altii continua sa creada ca eu sau PNL facem orice pe lumea asta, ce ne cere cineva din PSD, de teama ca nu ma sustin la prezidentiale, inseamna ca citesc prea mult EVZ. Sa schimbe lecturile, sa vada realitatea. Niciodata nici eu nici colegii mei nu vom face ceva impotriva a ceea ce ne-am inteles impreuna pentru a fi pusi asa, presedinti sau ceva de catre PSD. Presedintia se castiga prin votul romanilor".

Antonescu a continuat sa arate ca nu are emotii fata de sprijinirea candidaturii sale la prezidentiale de catre PSD.

"Nu ne-am atacat, am avut o divergenta majora pe coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar sa inteleaga ca primul ministru PSD si PSD duc o viata buna cu aliatul lor, pentru ca nu-mi tremura chiloteii pentru prezidentiale, ci pentru ca trebuie sa ducem la bun sfarsit ce am inceput".

Intrebat daca este dispus sa candideze la presedintie fara PSD, Antonescu a aratat ca nu este candidatul acestui partid, insa nici nu contesta ca sprijinul acestuia este important. "Ca orice om din tara asta voi candida la presedinite daca voi socoti ca am ceva de spus oamenilor. PSD se afla acum intr-o intelegere politica, sunt candidatul oficial al celor doua partide basca PC, ma comport in aceasta conditie cat pot eu de corect si echilibrat.

Daca la un moment dat PSD sau altcineva doreste sa revizuiasca... dar pretuieesc sprijinul PSD, dar daca voi fi candidatul USL, candidatura mea nu e dependenta si determinata de PSD, eu nu sunt pus presedinte de PSD ca sa fiu presedintele lor. Presedintele Romaniei va fi ales cu voturile romanilor si pentru romani (...) Fara sprijinul PSD este evident ca sansele sunt mai mici, e cel mai mare partid din tara".

Rugat sa acorde o nota Guvernului si ministrilor PNL, Antonescu a dat 8 executivului in general si 7 ministrilor partidului sau. "Guvernarea, ministrii PNL... mult mai buna decat au impresia unii. Sunt multe asteptari inca de implinit, e un guv care a facut mai mult bine decat se vorbeste. E valabil si pentru ministrii PNL". Diferenta intre ministrii PNL si Guvern, in ceea ce priveste notele acordat, o constituie "efortul suplimentar al premierului".

Antonescu a evocat si o nemultumire fata de un ministru PNL: "Sunt nemultumit ca inainte de a propune guvernului modificarea codului rutier nu a discutat si cu noi ministrul de Interne (Radu Stroe - n. red.). Ideea de a inaspri este corecta dar trebuie cumva calibrata gradual, am putea discuta acest lucru la partid. E un ministru bun la un minister foarte greu".

De altfel, la toti ministrii PNL "lipseste, si asta e si sentimentul in partid, i-am vrea mai prezenti, mai in comunicare pe temele lor, si sa discutam cat se poate de mult in partid despre politice pe care in cadrul guvernului sa le aplice".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu Rosia Montana, #Crin Antonescu pact Victor POnta , #Victor Ponta