Antonescu: Ponta e un clovn in circul de coabitare (Video)

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:00
4834 citiri
Antonescu: Ponta e un clovn in circul de coabitare (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu este de parere ca "cine spune 'eu sunt ala cu pactul cu Basescu' desconsidera votul a 70% dintre romani'".

Liderul liberal a fost intrebat daca in acest caz face referire la colegul sau de alianta. "In acest caz, da", a raspuns Antonescu, invitat la Antena 3.

"Dreptate insemna sa nu umblam cu foi de hartii in mana, fie la propriu, fie la figurat, sa ne legitimam, desconsiderand votul a alte 5 milioane si ceva de cetateni romani (...) Cine se duce si spune 'buna ziua, eu sunt ala cu pactul cu Basescu' desconsidera votul a 70% dintre romani", a declarat co-presedintele USL.

In acest context, Antonescu le-a cerut premierului Ponta si presedintelui Basescu sa termine discutia pe marginea pactului de coabitare si a declarat ca toti cei implicati in "acest circ zilnic" pot fi considerati clovni, aducand critici inclusiv CSM si ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti.

Antonescu: Romania este a procurorilor intr-o masura din ce in ce mai mare, infricosatoare

Presedintele PNL a subliniat ca "USL nu a castigat nimic" in urma pactului de coabitare, ca acest acord este un "pretext pentru acest circ zilnic". Moderatorul emisiunii i-a atras atentia lui Antonescu de faptul ca, in aceasta situatie, si-ar catologa colegul de alianta drept "clovn".

"In masura in care vorbim despre pact, da, e clovn. E un circ zilnic cu toti cei care participa la el", a replicat Antonescu.

Pactul ca o boala

Liderul liberal a fost intrebat si de ce nu a discutat cu Antonescu despre ruperea pactului de coabitare.

"Daca dumneavoastra aveti un prieten care are o boala, cand va intalniti discutati despre boala aia a lui? Discutati despre alte lucruri, incerci sa eviti. Deci eu aceasta discutie am purtat-o, am incheiat-o, eu am discutat astazi alte lucruri, despre descentralizare, despre ce mai facem la Guvern, la Parlament, nu pot sa stau in fiecare zi sa discut asupra unor lucruri asupra carora avem pareri definitiv diferite", a completat Antonescu. El a revenit ulterior asupra declaratiei si a precizat ca nu se refera la faptul ca Ponta ar fi bolnav.

Pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta va fi analizat si discutat, miercuri, la Cotroceni.

Cei doi semnatari ai acordului nu vor fi, insa, cei care vor transa lucrurile, ei trimitandu-si echipe care sa faca acest lucru in numele lor. Astfel, din partea presedintelui Traian Basescu vor participa consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu. Premierul Ponta va fi reprezentat de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si de ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a...
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Sursa: Ziare.com