Antonescu: Ponta si-a pierdut controlul, crede ca se deghizeaza Basescu noaptea in Duicu? (Video)

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 17:01
4576 citiri
Antonescu: Ponta si-a pierdut controlul, crede ca se deghizeaza Basescu noaptea in Duicu? (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, crede ca prim-ministrul Victor Ponta "si-a pierdut controlul", odata cu anuntul ca isi muta biroul in sediul Ministerului Apararii Nationale, comentand ironic ca presedintele Traian Basescu "se deghizeaza noaptea in Duicu" si patrunde in sediul Guvernului.

"Domnul Ponta si-a pierdut controlul, ne anunta ca se refugiaza in sediul unei unitati militare, fapt fara precedent. Nici Nicolae Ceausescu nu s-a mutat cu biroul in alta cladire, pur si simplu a fugit cu un elicopter.

La mineriada care a doborat Guvernul roman, Petre Roman n-a fugit cu biroul si cu secretara in alta parte", a declarat liderul liberal, in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta, despre mutarea biroului la MApN: Ma astept la inscenari din partea lui Basescu

Acesta se intreaba "ce tara e aia in care premierul fuge cu biroul in sediul MApN, ca sa nu ii insceneze presedintele ceva?".

"Cum ar putea Traian Basescu sa-i insceneze ceva lui Ponta? Se deghizeaza noaptea in Duicu si patrunde in sediul Guvernului si ii propune lucruri necuviincioase? Ce se va intampla la MApN? Domnul Ponta ne spune ca pleaca din sediul Guvernului care este 'cam civil'. Pai, trebuie sa fie foarte civil, Guvernul Romaniei este civil", mai afirma Antonescu.

Antonescu: Presedintii Camerelor sa il insoteasca pe Ponta la un control

Presedintele PNL spune despre liderul PSD ca "anunta mandru ca fuge cu biroul la sediul MApN", explicand ca nu vrea sa ii fie inregistrate convorbirile "si sa nu ii insceneze presedintele ceva".

"Nu stiu pentru cine se joaca aceasta opereta, sediul traditional pana la Guvernul Ponta 3 este la Piata Victoriei. (...) Acolo este ca la mall, intra cine vrea?

Ce se intampla daca la sediul MApN se da o alarma, ramane dl Ponta acolo, sechestrat, nu poate sa iasa? Cu ce drept, daca dl Ponta este in toate facultatile, poate sa faca acest circ?

Eu nu cred ca este o chestiune de tupeu sau de nerusinare, eu cred ca si-a pierdut controlul, de frica, de nervi, de stres, ca a avut foarte multe suparari in ultima vreme", a precizat liderul liberal.

De asemenea, acesta a adaugat ca presedintii celor doua Camere "ar putea sa il insoteasca" pe premier la un control.

"Ceilalti membri ai Guvernului, membri PSD, presedintii celor doua Camere ar putea sa il insoteasca pe dl Ponta la un control sau sa ii atraga atentia ca nu ne putem bate joc de institutii fundamentale ale tarii", a mai afirmat Crin Antonescu.

Ponta isi schimba biroul, dupa scandalul Duicu: M-am mutat la MApN

"Daca se sperie si la MApN? Daca are impresia si la MApN ca este ascultat? Unde fuge dl Ponta? Unde sa ne asteptam intr-o buna zi ca se muta? (...) Trebuie sa existe o stabilitate institutionala, ca sa stim cu totii de unde sa il luam. Bineinteles ca acest 'De unde sa il luam' nu are nicio conotatie judiciara", subliniaza presedintele PNL.

Acesta spune despre Ponta ca trebuie "sa aiba un comportament psihic si locativ stabil, pentru ca nu s-a dat cu bomba peste Palatul Victoria, nu sunt inundatii, nu intra Basescu noaptea deghizat".

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu i-a cerut lui Victor Ponta "sa faca ce face orice lider poltiic civilizat", in cazul lui Adrian Duicu, respectiv sa nu comenteze acuzatiile care i se aduc acestuia.

"Sa nu spuna ca unii vor fi eliberati, altii vor fi adusi inchisi. Sa ne spuna clar daca in sediul Guvernului, in biroul sau, au venit dl Stroe, dl chestor Toba sa ia comenzi de la Duicu. Daca nu au venit si discutiile nu au avut loc, nu inteleg motivul pe care se muta", a mai spus liderul liberal.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, marti, despre mutarea biroului sau la MApN, afirmand ca acest lucru se va intampla saptamana viitoare.

"Ma astept la foarte multe inscenari din partea lui Traian Basescu. A fost clar o inscenare de presa saptamana trecuta, ca nu stiu ce se intampla la mine in birou", a declarat premierul, facand referire la interceptarile telefonice care aratau ca fostul presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu facea trafic de influenta in biroul sau.

Premierul a anuntat, luni seara, ca si-a mutat biroul de la Palatul Victoria in sediul Ministerului Apararii Nationale.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Antonescu Ponta birou MApN, #Ponta mutat birou MApN, #Duicu birou Ponta, #Ponta MApN Duicu , #Victor Ponta