Antonescu: Ponta trebuie sa vina cu "argumente" pentru a-l respinge pe Sapunaru

Vineri, 23 August 2013, ora 16:56
4442 citiri
Antonescu: Ponta trebuie sa vina cu "argumente" pentru a-l respinge pe Sapunaru
Foto: Evenimentul Zilei

Crin Antonescu nu pare sa renunte la ideea de a-l propune pe Nini Sapunaru la sefia Ministerului Transporturilor.

Liderul USL a reactionat dupa ce surse pentru Mediafax aratau ca premierul Victor Ponta nu l-ar vrea in Cabinetul sau pe Sapunaru.

"Nu m-a informat premierul ca nu este de acord cu Nini Sapunaru si nu aveam cum sa fiu informat pentru ca deocamdata premierul nu are cu ce sa fie sau sa nu fie de acord. Este normal ca premierul sa-si spuna parerea, sa-si dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a facut nicio nominalizare. Se confunda eventuale propuneri, cu nominalizarea", a afirmat Antonescu pentru Gandul.info.

Desi a declarat ca nu a discutat cu premierul despre nominalizarea lui Sapunaru la Transporturi, o decizie in acest sens urmand sa fie luata duminica, in cadrul Biroului Politic National, presedintele PNL a precizat ca "este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel putin in ceea ce priveste propunerea, sa fie a PNL".

Intrebat despre eventualitatea unei respingeri a acestei propuneri de catre Victor Ponta, liderul national-liberalilor a spus ca premierul ar trebuie sa vina "cu argumente" in acest sens, dar a adaugat ca nu crede ca se va ajunge acolo.

Ponta nu-l vrea pe Nini Sapunaru la Ministerul Transporturilor - surse (Video)

"Sigur vor exista intre timp discutii, este normal, avem discutii si in PNL, vrem sa evitam sa facem o propunere pe care premierul sa o respinga. Nu cred ca exista in acest moment o propunere posibila sau o nominalizare posibila pe care premierul sa o poata respinge pentru ca nu luam in calcul decat propuneri fezabile, cu oameni care nu ofera motive sa fie respinsi", a mai declarat Antonescu, conform sursei citate.

Totodata, Crin Antonescu a dat de inteles ca a decis ce propunere vrea sa faca, adaugand ca nu va oferi un nume inainte de inaintarea acesteia.

"Eu, in calitate de presedinte al PNL, evident ca am obligatia de gandi mai multe variante in legatura cu aceasta nominalizare. L-am luat in calcul, l-am sunat pe Nini Sapunaru pentru a-l intreba daca ar fi dispus sa isi asume acest portofoliu si a avut loc o discutie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume si continui sa nu dau pentru ca este corect sa fac propunerea in forul partidului, dar confirm aceasta discutie cu Nini Sapunaru", a mai declarat Crin Antonescu.

Propunerea Partidului National Liberal, care detine portofoliul Transporturilor in Guvernul Ponta, urmeaza sa fie votata duminica in cadrul Biroului Politic National prin vot secret.

Citește și:
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat marți, 31 ianuarie, că Guvernul a aprobat a treia modalitate de efectuare a plăţilor din ajutorul de încălzire,...