Antonescu, ultimatum pentru Ponta - Pana luni sa decida: Guvern cu PNL sau alianta cu Voiculescu

Joi, 13 Februarie 2014, ora 20:24
19142 citiri
Antonescu, ultimatum pentru Ponta - Pana luni sa decida: Guvern cu PNL sau alianta cu Voiculescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu este nicio criza in USL, dar ca premierul Victor Ponta va trebui sa aleaga intre guvernarea cu PNL si alianta cu Dan Voiculescu.

"Domnul Ponta trebuie sa dea raspuns pana luni daca doreste sa mai faca guvern cu PNL, cu Iohannis vicepremeir, sau doreste sa faca o alianta cu altcineva, cu domnul Oprea, cu domnul Voiculescu, cu Daniel Constantin, cu cine vrea.

Nu suntem in situatia sa aceptam conditii de la domnul Ponta", a declarat presedintele liberal, joi seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Antonescu a mentionat si ca "nu PNL trebuie sa deconteze" prietenia dintre Victor Ponta si Dan Voiculescu.

"Domnul Ponta pana luni trebuie sa ia o decizie: sa faca guvern cu noi care nu am cerut nimic in plus, bine, sau vrea sa aiba singur un guvern cu Voiculescu si sa puna dansul conditii si sa dea lectii, sa faca tumbe, ce doreste.

Eu doresc sa mergem inainte. Si daca s-ar rupe USL, acesta ar fi un motiv de tristete pentru mine si nu de sarbatoare", a mai declarat presedintele Senatului.

Antonescu: USL nu este o mosie socialista cu rezervatie liberala

Intr-o interventie telefonica ulterioara la Digi 24, Crin Antonescu s-a declarat dezamagit ca PSD si Victor Ponta "se indeparteaza de obiectivul, de spiritul acestei aliante".

"Domneste si o iritare, o nemultumire. Partenerii trebuie sa inteleaga ca mergem mai departe pe pozitiile de pe care am pornit", a precizat liderul PNL, adaugand ca "USL nu e o mosie socialista cu rezervatie liberala".

"Daca premierul vrea un guvern fara PNL, se poate face, dar sa o spuna limpede si sa o faca democratic. Cu atat mai mult cu cat domnul Dragnea si domnul Ponta considera ca au alta majoritate in Parlament, sa iasa si sa spuna 'Cetatenilor, noi nu mai vrem USL cu care v-am cerut voturile, am cerut alta coalitie, am demisionat cu totii, pentru ca asa am fost investiti', dupa care domnul Dragnea si domnul Ponta se duc la Cotroceni si solicita alt mandat cu acea noua majoritate.

Noi dorim sa mergem inainte, am facut destule compromisuri, eforturi, vrem sa facem lucrurile mari in tara asta, noi vrem, si raspunsul este la domniile lor", a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu: Nu vom accepta transformarea USL intr-o mosie a lui Ponta (Video)

Anterior, Crin Antonescu declarase ca, "daca cineva crede ca PNL va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala".

Liderul liberal a tinut sa faca precizarea referindu-se nu doar la presedintele PSD, ci si la liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, si presedintele PC, Daniel Constantin.

"Un singur lucru trebuie sa fie clar si pentru Victor Ponta, si pentru Ilie Sarbu, si pentru Daniel Constantin, si pentru toata lumea: PNL a facut in anumite conditii si a cerut votul romanilor pentru USL. Daca cineva crede ca PNL, cumintel asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala", a declarat presedintele PNL, la Antena 3.

Iohannis da un ultimatum PSD: Sa aleaga intre PNL si PC

Totodata, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus joi dimineata ca in Romania s-a instalat criza guvernamentala, iar PSD trebuie sa aleaga intre PNL si PC, pentru ca liberalii nu vor ceda: "Noi am fost foarte categorici: PSD va trebui sa aleaga foarte simplu, intre noi (PNL - n.red.) sau ei (PC - n.red.) ".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Antonescu ultimatum Ponta, #Antonescu Ponta Guvern PNL, #Antonescu Ponta Guvern Voiculescu, #Antonescu atac Voiculescu , #Victor Ponta