Cata umilinta poate duce PNL? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 23:55
8224 citiri
Cata umilinta poate duce PNL? (Opinii)

Coma USL nu seamana cu aceea a CDR. La finalul anilor '90, se destrama o alianta neprofesionista, de oameni incapabili sa se armonizeze, sa comunice si inspaimantati de previzibilul decont electoral. Evaluati acum, erau niste naivi ai politicii.

USL este o alianta care se macina pe dinauntru cu duritate intr-un joc dur pentru putere, o alianta in care partenerii nu vor decat sa se distruga reciproc, sa-si ia gatul, sa-si provoace cat mai mari pierderi. Si ma tem ca PNL, desi este cel mai vocal si in ofensiva, are si cel mai mult de pierdut. Pentru ca PSD pare dispus sa-l umileasca in toate felurile cu putinta, pana cand ori pleaca de buna voie, ori isi face praf orice farama de credibilitate.

Si Crin Antonescu si Victor Ponta intind coarda cat pot de mult in speranta sincera ca ea se va rupe. Dar niciunul nu o rupe.

Crin Antonescu a incercat sa capitalizeze la maximum scandalul din "martea neagra". Nu numai ca s-a dezis de toate modificarile Codului Penal precum si de aministie, dar l-a lovit pe Victor Ponta in cea mai vulnerabila zona - renumele de mincinos. Si a apasat pe aceasta idee cat de mult a putut. Dar nu a cerut, cu atat mai putin nu a decis, iesirea PNL: de la guvernare. Si nici n-o va face pentru ca stie bine ce raspuns va primi de la grupurile de putere liberale, bine mufate la banul public.

Spera insa, se straduieste sa enerveze atat de tare PSD, cu tafnele sale, cu evidenta apropiere de Traian Basescu, incat sa fie scos de la guvernare.

PSD nu cade insa in capcana. Dimpotriva, intinde la randul lui una. Nu plecati? Atunci stati si rabdati!

Ultima palma grea a fost respingerea lui Rares Bogdan, un fidel al lui Crin Antonescu, pentru sefia interimara a TVR. Asta dupa ce cu o zi inainte PNL isi indeplinise partea de obligatie, adica votul pentru Toni Grebla ca judecator CCR.

Liberalii au fost lasati de caruta, intr-o ostentiva demonstratie de forta a PSD. Si umilintele vor creste tocmai pentru a scoate clar in evidenta ca orice ar fi, orice ar pati, liberalii nu pleaca din macelarie. De aceea Victor Ponta se si arata convins ca USL va continua. Social democratii nu sunt dependenti de voturile PNL. Au deja majoritate, nu confortabila, dar o au. Dar de ce sa dea afara PNL? Pentru a-l victimiza, pentru a-l lasa liber in Opozitie? Pentru a spori sansele lui Crin Antonescu la prezidentiale?

Nu, PNL trebuie sa ramana la guvernare, sa fie calcat in picioare, umilit, pus sa deconteze zi de zi si ceas de ceas guvernarea. Nu ii convine? Sa plece! Sa rupa el USL! Sa plece de buna voie in Opozitie! Sau gustul mierii e mult prea bun pentru a fi abandonat?

Nu mai pot Chitoriu si Rusanu de Rares Bogdan. Oricum au Realitatea, cu mult mai profitabila sub aspectul audientei. Cine se duce acum PDG al TVR se duce sa-si rupa gatul, intr-un cartel cu iz mafiot pe care nu are cum sa-l controleze de unul singur nici sa vrea. Iar beneficiile financiare oricum la Voiculescu si la Ghita se duc. Asa ca nicio paguba. A picat Rares Bogdan de fraier, asta-i viata! Guvernarea merge mai departe, banul public e bun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Antonescu Ponta USL, #Rares Bogdan TVR , #Victor Ponta