Comisia de ancheta invrajbeste USL - Antonescu il contrazice pe Ponta: Nu imi iau certificat de antibasism (Video)

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 20:02
3795 citiri
Comisia de ancheta invrajbeste USL - Antonescu il contrazice pe Ponta: Nu imi iau certificat de antibasism (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a tinut sa precizeze ca nu a avut discutii, marti, cu prim-ministrul Victor Ponta, pe tema comisiei de ancheta pentru cazul Calarasi, in ciuda declaratiilor contradictorii ale premierului.

Liderul liberal s-a intalnit, miercuri, cu presedintele PSD, pentru discutii pe tema comisiei de ancheta privind achizitia de teren a fiicei lui Traian Basescu, Ioana Basescu, intr-o comuna din judetul Calarasi.

"As vrea sa clarific unele lucruri: Eu certificat de antibasim nu imi iau de la nimeni, nici de la dvs., nici de la domnul Sarbu, nici chiar de la domnul Ponta. Am facut ce cred ca e normal sa fac pe scena politica si nu cred ca trebuie sa imi explic deciziile.

In legatura cu evenimentele de ieri (marti - n.red.), eu am pastrat tacere multe ore, ca sa nu creez tensiuni. Eu nu am avut nicio convorbire telefonica ieri, cu domnul Ponta", a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la Antena 3.

Ponta, dupa ce a discutat la telefon cu Antonescu: E de acord cu comisia de ancheta Calarasi

Acesta a precizat ca, in legatura cu infiintarea comisiei de ancheta, "mai intai s-a spus ca s-a discutat cu liderii grupurilor, apoi cand liderii grupurilor au dezmintit s-a spus ca s-a discutat cu mine, cand s-a dezmintit ca nu s-a vorbit nici cu mine s-a spus ca s-a discutat cu domnul Chitoiu si cu domnul Stroe - nu a fost o discutie in sensul acesta".

"Domnul Chitoiu, domnul Stroe, Mariana Campeanu nu faceau parte din vreo comisie de discutare a infiintarii vreunei comisii", a subliniat liderul liberal.

Presedintele PNL a mentionat ca partidul pe care il conduce este aliat cu PSD si membru al USL, insa deciziile si le ia "ca orice partid serios, nu ies altii sa anunte deciziile noastre fara sa stim".

Contre in USL: Antonescu spune ca nu a discutat cu Ponta despre comisia de ancheta

Referitor la o decizie a liberalilor in legatura cu infiintarea unei comisii de ancheta, Antonescu a spus ca acest lucru se va intampla saptamana viitoare, adaugand ca va exista o comisie de ancheta, daca PNL va vrea acest lucru, dar si ca nu i se impune niciun ultimatum.

"Nu are niciun rost si nicio logica sa raspanditi ideea ca PNL obstructioneaza vreo ancheta sau ca il apara pe domnul Basescu. (...) Nu pot sa admit, ca presedinte al PNL, sa se anunte o decizie ca am luat-o, altcineva in afara de noi", a explicat presedintele Senatului.

Antonescu: Nu eu am spus "Vai de mine, au fost niste greseli asta-vara, acum e pace si coabitare"

Acesta a asigurat ca nu s-a pus problema ruperii USL si nici nu s-a ridicat tonul, dar a criticat pactul de coabitare al lui Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, in conditiile in care chiar liderul liberal era acuzat de apropiere de seful statului.

"De vara trecuta, nu eu am povestit si nu eu am admis 'Vai de mine, au fost niste greseli asta-vara, acuma e pace, acuma e coabitare'. Eu am ramas acolo unde ma stiti", a afirmat liderul liberal, adaugand ca nu a negociat nimic cu Palatul Cotroceni.

Totodata, intrebat de ce Victor Ponta a spus ca au vorbit la telefon pe tema infiintarii comisiei de ancheta, din moment ce el a dezmintit acest lucru, Crin Antonescu a raspuns: "Ponta ma confunda cu Daniel Constantin".

La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri seara, la Realitatea Tv, ca "ar fi fost bine daca domnul Ponta nu s-ar fi grabit si ar fi discutat in USL".

Ponta: PNL decide joi in legatura cu comisia de ancheta; eu am vorbit despre comisia mare, Antonescu a inteles ca era vorba despre cea de la Senat

In schimb, premierul a specificat ca a vorbit la telefon, luni, despre "comisia mare", in timp ce presedintele PNL ar fi inteles ca era vorba despre cea de la Senat.

"Haideti sa lamurim doua lucruri, unul pe forma si unul pe fond: eu am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni. Era, de altfel, si domnul Daniel Constantin cu mine. Am discutat despre comisii de ancheta.

Astazi ne-am lamurit ca eu am vorbit despre comisia mare, domnul presedinte Antonescu a inteles ca era vorba cu cea de la Senat, cu care e de acord si de altfel PNL a si votat pentru. Deci asta e pe forma, ca sa spun asa", a declarat liderul PSD.

Premierul a specificat ca a fost o "neintelegere" cu Crin Antonescu, cu care s-ar fi vazut marti, in Parlament, daca liderul liberal ar fi fost prezent la angajarea raspunderii pe Legea descentralizarii.

Intalnire Ponta-Antonescu, pe tema cazului Calarasi. Se face sau nu comisia de ancheta?

Totodata, Victor Ponta a spus, miercuri, la iesirea din sedinta in care au avut discutii intre liderii PSD si PNL, ca partidul liberal va decide joi, in legatura cu comisia de ancheta.

"Am discutat despre initiativa de a face aceasta comisie de ancheta. Colegii de la PNL au spus ca maine (joi - n.red.) au o sedinta si maine decid. Au cerut timp de gandire ca sa vada exact - ca nu este vorba despre o comisie despre o persoana privata, este vorba despre o comisie care sa investigheze cum s-a retrocedat terenul. Saptamana viitoare se va depune cererea pentru comisie", a explicat Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca nu a apucat sa se uite pe draftul comisiei de ancheta, care a fost luat de colegii sai parlamentari.

Intrebat daca s-a pus problema ruperii USL, in cadrul intalnirii cu presedintele PNL, liderul social-democrat a raspuns negativ: "USL fuctioneaza, atata timp cat proiectele importante - descentralizarea, Legea bugetului, finalizarea raportului privind revizuirea Constitutiei - merg mai departe, eu zic ca functioneaza".

PNL si PSD, neintelesi pe tema comisiei parlamentare de ancheta

Cei doi lideri USL s-au intalnit, miercuri dupa-amiaza, discutiile axandu-se pe contrele dintre partidele celor doi, legate de comisia parlamentara pentru anchetarea modului in care a luat credit Ioana Basescu. Dupa ce marti, premierul Victor Ponta a anuntat ca PNL este de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta, subliniind ca a vorbit cu Crin Antonescu pe aceasta tema, liderul liberal a dezmintit miercuri ca i-ar fi spus premierului ca este de acord.

Confuzia a fost sporita si de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a anuntat miercuri dimineata ca in comisiile parlamentare USL a ajuns la un acord legat de crearea comisiei in "cazul Calarasi", dupa care liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a dezmintit ca s-ar fi discutat, in forurile superioare ale partidului, despre acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Crin Antonescu telefon Ponta, #Antonescu comisie ancheta, #PNL comisie ancheta, #Ponta comisie ancheta , #Victor Ponta