Cota unica agita apele in USL - Antonescu: Cresterea, exclusa. E un angajament luat cu PSD (Video)

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 14:31
1958 citiri
Cota unica agita apele in USL - Antonescu: Cresterea, exclusa. E un angajament luat cu PSD (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu a dat asigurari, joi, ca nu este luata in calcul cresterea cotei unice de la 16% la 22%, sustinand ca mentinerea cotei a fost un angajament luat la inceputul guvernarii alaturi de PSD.

"Mentinerea cotei la 16% este un angajament clar facut de noi (USL - n.red.), cei care am primit voturi in baza acestui program. USL va face toate eforturile posibile pentru a respecta lucrurile pentru care s-a angajat, cum ar fi si reducerea cu cinci puncte procentuale a CAS in patru ani de guvernare, sa revenim la TVA de 19% (...).

Este foarte important sa mentinem cota unica, nici prim-ministrul, nimeni nu a venit cu propunerea sa marim cota unica", a declarat Antonescu, adaugand ca o crestere a cotei a fost o discutie "in picioare, la plecare".

Acesta a anuntat ca dezbaterea pe fond a bugetului va avea loc saptamana viitoare, existand insa dificultati in stabilirea acestuia, din cauza lipsei fondurilor si a cheltuielilor mari.

"Discutia pe fond va urma saptamana viitoare, avand in vedere ca exista probleme cand construim bugetul, pentru ca nu sunt venituri suficiente, dar cheltuielile sunt mari, sanatatea, educatia, ordinea publica au nevoie de bani", a explicat liderul liberalilor.

El a mentionat ca nimeni nu a spus ca isi doreste cresterea cotei si ca "angajamentul de pastrare la 16% este un angajament comun".

"In ultimele 48 de ore, aflat in Statele Unite, in discutii cu oficialii americani, prim-ministrul a invocat cota de 16% pentru a atrage investitii straine. Exista in continuare ratiunile pentru care noi am introdus acesta cota unica si am mentinut-o pana acum. Trebuie sa stimulam cresterea economica, nu sa incercam sa gasim rezolvarea contabila de a creste din nou taxe si impozite", a lamurit acesta.

Antonescu a adaugat ca "nu suntem in fata unei asemenea probabilitati", fiind vorba despre "o discutie informala, un schimb de cuvinte, care nu a fost o discutie pe agenda USL". Intrebat cine a adus vorba de cresterea cotei unice, liderul PNL a precizat ca nu mai tine sigur minte, dar ca este vorba fie despre Victor Ponta, fie de Daniel Chitoiu.

Antonescu: Cu liberalii la guvernare, cota unica NU va creste (Video)

"Cresterea cotei unice este o varianta exclusa, nu avem nicio ezitare sa spunem ca nu o luam in calcul", a conchis Antonescu. Liderul USL a facut declaratiile in contextul in care au aparut informatii legate de unele discutii in USL referitoare la cresterea la 22%. El mai declarase inainte ca acest lucru nu se va intampla cat timp liberalii vor fi la guvernare.

Citeste si:
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis, vineri, mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL Florin Cîţu să nu accepte susţinerea din partea...
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru...
Sursa: Ziare.com