Crin Antonescu: Am pus deoparte "conflictul inghetat" pe justitie cu Victor Ponta

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 21:45
2036 citiri
Crin Antonescu: Am pus deoparte "conflictul inghetat" pe justitie cu Victor Ponta
Foto: Ziare.com

Crin Antonescu s-a pronuntat din nou impotriva pactului de coabitare pe care il are premierul Victor Ponta cu presedintele Basescu, fiind deranjat de efectele acestuia in plan politic. Cu toate acestea, socoteste acest lucru un "conflict inghetat", pe care "l-a pus deoparte".

"N-avem voie, cu 70%, sa ne comportam ca liderii mici ai unei tari mici. Daca as accepta macar o secunda ca premierul din tara mea e primit la Washington in functie de doi procurori negociati, m-as lasa", a declarat la Digi 24 presedintele PNL, Crin Antonescu.

Intrebat despre parerea ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta par a-si fi impartit influenta asupra justitiei, Crin Antonescu a numit diferenta de pareri cu Victor Ponta drept "un conflict inghetat".

"E un subiect deschis. Din punctul meu de vedere ramane inacceptabil, pesemne ca nici Ponta nu se impaca cu declaratiile mele, dar aveam lucruri de facut si l-am pus deoparte subiectul ca pe un conflict inghetat. Desi inacceptabila situatia, ea a fost foarte acceptabila pentru CE, pentru Viviane Reding.

Eu nu ies din toate aceste episoade recente cu incredere sporita in justitie, imi pare rau. E extrem de important sa avem incredere. Nu se poate sa dovedesti celeritate la tanc, cand e cazul, si sa stai cu anii in altele", a precizat Crin Antonescu.

"Pactul de coabitare joaca un rol nefast. Unu: daca el nu a fost o conditie impusa din afara Romaniei, atunci el nu se justifica. Doi, daca cineva l-a impus, suntem intr-o situatie si mai grea pentru ca e complicat sa fi lider al unei majoritati serioase. Ar insemna sa recunosc ca tara mea e de mana a doua sau a treia", a continuat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a enumerat motivele pentru care a luat fiinta proiectul Uniunii Social Liberale si a spus ca unele din aceste obiective nu sunt indeplinite.

"Unu. Reechilibrarea vietii politice, deci redobandirea in sistemul politic democratic al rolului central al parlamentului. Nu stam bine. Avem un raport dezechilibrat si nesanatos intre productia guvernului pe care parlamentul vine doar sa o ratifice.

Doi. Efortul de a aduce in tara independenta justitiei, lupta impotriva lui Traian Basescu nu inseamna ca vin eu sa-mi aduc procurorii mei impotriva domnului Basescu. Nici o problema cu domnul Papici. Am fost socat de modul cum s-a construit dosarul Dragnea. Si nu o sa tacem. Paza buna trece primejdia rea.

Trei. Chestiuni economice. Mecanismul de atata vreme asezat in Romania. Vine vremea sa facem bugetul, vine vremea sa combatem evaziunea fiscala, ba vedem ca a si crescut. Facem ce se face din totdeauna? N-avem bani, mai punem niste taxe?! Astea sunt lucruri la care noi am tinut", a declarat Crin Antonescu.

Intrebat despre vizita premierului Victor Ponta in Statele Unite, Crin Antonescu a descris evenimentul drept un succes. "Vizita lui Victor Ponta a fost la un nivel practic maxim. Pentru ceea ce inseamna simbolistica diplomatica, e ca in teatru, in sens bun, si arata ca Romania conteaza pentru Statele Unite si ca guvernarea actuala inseamna ceva pentru SUA", a sustinut copresedintele USL.

Crin Antonescu pare increzator in continuare in sprijinul PSD pentru candidatura sa la presedintia Romaniei, dar a spus din nou, in spiritul ultimelor declaratii, ca nu sprijinul partidelor din coalitie e cel mai important ci felul cum va convinge electoratul. "E foarte important sprijinul lor pentru candidatura dar nu cel mai important. Eu nu candidez pentru PSD sau PNL, ci cu sprijinul lor. Eu imi lucrez acest proiect de candidatura si de mandat prezidential in parametrii pe care i-am stabilit cu liderii PSD si cu multi dintre cei care azi manifesta nervozitati de sezon", a incheiat liderul PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin antonescu ponta pact coabitare, #crin antonescu ponta conflict inghetat, #antonescu ponta lideri mici , #Victor Ponta