Cum sa iasa Antonescu presedinte (Opinii)

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 14:52
6620 citiri
Cum sa iasa Antonescu presedinte (Opinii)

Cum nu este obisnuit sa puna osul la treaba, domnul Crin Antonescu are timp sa inregistreze tot ceea ce-l enerveaza. Fara sa fie presat de termene si situatii aproape imposibil de descalcit, asa cum este domnul Victor Ponta, seful liberal vede tot ce se petrece in spatiul mioritic ca pe un plan care, daca nu este menit sa-l asasineze politic, poate avea acelasi final, dintr-o simpla nebagare de seama.

Stradaniile Monei Pivniceru si ale lui Victor Ponta de a indulci tonul Bruxelles-ului fata de Romania, ca efect al sinceritatii demersurilor noastre de a imbunatati calitatea democratiei, nu in urma unor actiuni de cosmetizare sumara a realitatilor nesatisfacatoare, nu-l lasa pe Crin Antonescu sa doarma.

Deduc, din criticile recente adresate premierului (si daca le-a slobozit in spatiul public, imi dau seama care o fi tonul in interiorul USL), ca in locul lui Ponta, presedintele PNL ar lupta la baioneta impotriva oficialilor europeni care au infipt un stegulet rosu pe harta UE. Fara sa se gandeasca la consecinte.

Nu stiu de ce are domnul Antonescu impresia ca daca Ponta si Pivniceru fac eforturi sa scoata anatema de pe Romania, actiunile lor sunt indreptate impotriva sa personal. Fireste ca diplomatia activa la care recurg cei doi impiedica electoratul sa uite mai repede lunile in care tara noastra a fost transformata in sac de box. Mai ales motivele care ne-au adus in aceasta situatie.

Dar ar fi si mai lipsita de viziune o activitate critica la adresa Bruxelles-ului. Mai putin constructiva. Si atunci, romanii ar avea noi ocazii sa se intrebe ce au toti europenii cu USL. Si poate ca rezultatul cugetarii ar fi defavorabil domnului Antonescu.

Temerile presedintelui PNL referitoare la o posibila agenda ascunsa a lui Ponta sunt justificate. Daca USL nu obtine jumatate plus unu din voturi la alegerile parlamentare, vointa PSD de a se afla la Putere va fi mai puternica decat solidaritatea cu liberalii. Si pe drept cuvant. Partidele au in fisa postului guvernarea, nu imbatranirea in Opozitie.

Insa poate mai util, pentru domnul Antonescu, ar fi sa se alature eforturilor lui Ponta. Electoratul nu percepe la aceasta ora ca in interiorul USL exista o singura viziune (in afara de "Jos Basescu!"). Tot ce exista in spatiul public este poceala legata de impartirea colegiilor si stradania premierului de a indulci catastrofa de imagine din jurul Oltchim.

Lipsa de combativitate a PNL din aceasta perioada nu face decat sa semene impresia ca cel care are o agenda ascunsa este Crin Antonescu. Iar deocamdata tot ce a reusit, de la intoarcerea lui Traian Basescu acasa la Cotroceni, este sa spumege la adresa Uniunii Europene. Deduc ca acesta este vehiculul datorita caruia va incerca sa ajunga presedinte. Pai atunci, mult succes!

Citeste si:
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat duminică, 15 mai, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)....
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, a postat duminică, 15 mai, un nou mesaj din detenție, după ce mai mulți susținători ai săi au protestat în fața...