De ce tace bunul simt, domnule Antonescu? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 02 Iulie 2012, ora 14:54
7219 citiri
De ce tace bunul simt, domnule Antonescu? (Opinii)

Crin Antonescu tace. Nu stiu daca se odihneste, daca planuieste suspendarea presedintelui ca replica la acuzatiile de plagiat aduse lui Ponta sau daca pur si simplu a devenit un filosof care nu mai vorbeste incontinuu.

Cert e ca somn de frumusete nu exista acum la varful Partidului National Liberal. Rusinea si nefacuta colegului socialist a destabilizat USL, a creat o falie intre partenerii ce tocmai se pupasera voiosi dupa alegeri si a ridicat o serioasa problema morala si politica.

Avem bun simt sau nu avem? Suntem morali sau nu mai suntem? Pana sa afle cat de mult ii va costa nesimtirea de a accepta explicatii copilaresti despre originalul care se ascunde in spatele celor 85 de pagini luate cu copy si puse cu paste in teza de doctorat a lui Victor Ponta, Crin Antonescu as vrea sa cred ca mediteaza la vorbele alea ale lui Ioan Rus - de la Platon si Aristotel, toata lumea a plagiat.

Bun subiect! Si de istorie, si de filosofie, si de morala politica. Asadar, ce sa fie domnule presedinte PNL?

Este declansarea actiunii de suspendare a lui Traian Basescu un raspuns elegant si matur la problema plagiatului lui Ponta? Sa fie oare tacerea chiar intotdeauna de aur sau, dupa caz, ea devine complice si vinovata intru lipsa de bun simt? Nu stiu cum isi explica (sau nu) situatia in care se afla partenerul sau de uniune, dar sigur, sigur tacerea din ultimele zile a lui Crin Antonescu nu spune de fapt nimic.

Nu e nicio mostra de inteligenta, nici acuzatoare. E cel mult o mostra de solidaritate cu prim ministrul care se prezinta ca o victima a executiilor in stil mafiot din partea (culmea!) institutiilor statului.

Apropo, oare despre aceasta ultima minune produsa de mintea lui Victor Ponta ce-o mai spune liderul liberalilor? Tacerea lui Crin Antonescu are relevanta insa dintr-un singur punct de vedere: exprima ea o solidaritate deplina cu ceea ce spune si raspunde Victor Ponta sau doar accepta de nevoie o situatie jenanta?

Cum, necum, mai devreme sau mai tarziu, USL in intregul sau va trebui sa isi asume plagiatul lui Ponta. Si atunci PNL trebuie sa aiba un raspuns, trebuie sa adopte o atitudine. Ce va fi?

De fapt, exista doar doua mari curiozitati in acest moment. 1. Cum va reusi Comisia de Etica sa spele cele 85 de pagini plagiate din teza de doctorat a lui Ponta, cum vor reusi oamenii aia sa transforme rahatul in bici?

2. Cum explica Crin Antonescu gesturile lui Ponta, declaratiile sale halucinante, plus (bonus) actiunea smintita a interimarului de la Educatie, a acelui incredibil Liviu Pop, care descaleca in stil stalinist la Consiliul de Atestare pentru a-l desfiinta pe motiv ca nu judeca CUM trebuie?

In functie de ce si cum va raspunde acestor intrebari, Crin Antonescu va supravietui sau nu judecatii bunului simt, care inca nici nu a murit si nici nu a devenit membru de partid in USL.

La fel ca si Victor Ponta, Crin Antonescu se poate amagi si el ca scandalul va trece, vuvuzelele vor inceta si ei vor continua sa "reformeze" statul. Poate vor castiga si alegerile. Dar nu trebuie sa uite ca, daca vor continua cu astfel de practici, mai devreme sau mai tarziu, poporul ii va pedepsi si mai rau decat i-a casapit acum pe pedelisti.

Crin Antonescu are in fata doua drumuri: unul in care are un viitor, el cat si partidul sau, in cazul in care renunta la complicitatea vinovata cu plagiatorul Ponta; in celalalt caz, imbratisandu-i atat de tare si de strans pe socialisti si practicile lor bolsevice, Antonescu risca sa se identifice tot mai mult cu aceasta realitate, total lipsita de bun simt si ratiune.

Altfel, cum suna asta: presedintele unui premier plagiator?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Antonescu reactie plagiat Ponta, #Antonescu solidar Ponta plagiat , #Victor Ponta