Golania salveaza Romania, sau doar golanii? (Opinii)

Vineri, 03 August 2012, ora 19:00
6786 citiri
Golania salveaza Romania, sau doar golanii? (Opinii)
Foto: Daylife.com

Ce atata deranj cu "Salutari de la Mamaia, semnat judecatorii CCR?". Daca arbitrilor de la scrima le-a trebuit o ora sa decida castigatoarea unei partide la olimpiada, de ce sa nu le acordam eminentelor lor 40 de zile ca sa le furnizeze un argument in plus celor ce vor s-o taie din tara?

Mai ales ca nu rezolvam nimic smulgandu-ne carnea de pe noi. Altfel riscam sa o luam razna, si pentru noi, cetatenii de rand, nu exista nicio institutie care sa intervina in piata pentru a aduce raportul liniste/nebunie la valori rezonabile.

Cine isi imagineaza ca toti romanii care au fost la referendum vor face inca o data aceeasi greseala in numele a ceva care pare tot mai neclar - motivele suspendarii lui Traian Basescu - se inseala. De acord ca multi vor fi si mai motivati, dar pentru restul va fi foarte clar ca daca presedintele pus intre paranteze nu cedeaza, si nici Victor Ponta si Crin Antonescu, acestia din urma nu pun tara mai presus de ambitiile proprii, asa cum pretind fara sa clipeasca.

Cum avem timp, iata, sa meditam, putem sa ne intrebam, de pilda, ceva ce pana acum, avand pretentia ca scenarita e pentru bolnavi, ne-am ferit sa punem in ecuatie: dar daca ipoteza ca totul e joaca pentru controlul asupra procurorilor are un sambure de adevar?

Suntem in stare sa ne asumam acest risc si sa platim, daca magistratii CCR vor considera asa, inca 20 de milioane de euro, atata vreme cat vaccinurile pentru bebelusi au disparut din unele judete, seceta a inghetat inimile taranilor si euro cucereste zi dupa zi noi culmi din cauza pretinsei lupte pentru democratie?

De ce sa cedeze Ponta si Antonescu? Pentru ca oricata lehamite ar simti poporul roman pentru presedintele suspendat, lucru normal dupa o perioada de criza economica fara precedent, cu consecinte negre asupra calitatii vietii, ei sunt cei care au starnit furtuna.

Nu tin minte un argument valid, nepoliticianist, pe care sa-l fi adus cei doi in sustinerea demersului suspendarii. Nu pot sa analizez nicio explicatie pentru faptul ca nu si-au vazut de organizarea alegerilor parlamentare, ca nu au coabitat cu seful statului, deoarece ea nu exista.

Sau poate ca domnii Ponta si Antonescu sunt considerati de catre propriile partide terminati politic, nu au inca inlocuitori, prin urmare niste tinte false temporizeaza, folosesc identificarii unei galerii noi de lideri pentru USL?

Nu stiu ce soarta va avea Traian Basescu. Pentru el personal am cateva reprosuri amare, insa de aici pana la a inventa motive de demitere e cale lunga. Sunt convins, insa, ca in privinta carierelor politice ale lui Ponta si Antonescu, drumul se va infunda curand.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CCR referendum demitere Traian Basescu, #rezultat referendum demitere Basescu, #Antonescu Ponta cariere politice , #Victor Ponta