Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Opozitia asteapta o minune. Liderii USL nu asteapta nimic

Miercuri, 07 August 2013, ora 07:48
3402 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Opozitia asteapta o minune. Liderii USL nu asteapta nimic

Pe scena politica au loc tot felul de miscari de trupe in aceasta vara. Unele au trecut de la atac in aparare, ma refer la USL care de cand se afla la guvernare nu incearca decat sa apere ce a cucerit in decembrie 2012.

E tragic si comic in acelasi timp ca Traian Basescu a redevenit liderul Opozitiei, dar e si logic. De la tribuna Palatului Cotroceni, printr-un discurs dur reuseste sa dezorienteze guvernarea timorata si timida a lui Victor Ponta.

Probabil ca USL conduce relaxat in sondaje, dar in perceptia publicului se intampla ceva. Revenirea lui Traian Basescu de la o cota de popularitate de 12 procente la una de 20 spune ceva despre calitatea guvernarii.

Si acest lucru se intampla in conditiile in care actualul presedinte isi incheie mandatul si nu mai poate candida. Ce se va intampla in momentul in care Victor Ponta si Crin Antonescu vor avea cu adevarat un contracandidat politic, ma refer la o persoana, dar si la o alianta politica de opozitie?

Sunt multe pasiuni in joc si fiecare dintre noi are o opinie bine definita, dar daca ne ridicam putin deasupra certitudinilor personale, vom descoperi o mare masa de votanti USL dezamagiti puternic de ce s-a intamplat din decembrie incoace.

Unii sunt suparati pe faptul ca problemele lor materiale nu au disparut pur si simplu, altii sunt suparati ca nu sunt locuri de munca, ca s-au scumpit gazele, ca nu se fac angajari la stat, ca nu se dau credite, sunt suparati pentru ca au crezut in USL care a promis o restaurare a dezmatului pe bani publici si larghete in ce priveste ajutoarele sociale. Ceea ce era imposibil sa se intample. De la guvernarea lui Adrian Nastase s-a mai schimbat cate ceva in Romania.

Chiar daca au venit la putere, marii corupti au inceput sa mearga la inchisoare, desi multi au sarit in barca USL tocmai pentru a scapa de rigorile legii. Si un lucru minunat s-a intamplat, Justitia s-a decuplat cumva de clasa politica. Asta e marea neliniste a lui Dan Voiculescu, cel mai mare sponsor al crizei constitutionale de anul trecut.

Ce se va intampla in continuare? In aceste zile, liderii Victor Ponta si Crin Antonescu pregatesc un plan comun pentru a iesi din incercuire. Crin Antonescu are sanse mici sa recastige increderea oamenilor. Probabil, USL va incerca, asa cum ne-a obisnuit, sa dea mici lovituri sub centura pentru a mai cuceri o reduta institutionala sau alta, asta pana la un moment dat cand cele doua partide se vor desparti strategic pentru a ataca alegerile europarlamentare.

Dar ce se va intampla daca pana atunci va exista o formula de opozitie unita? Separarea dintre PSD si PNL ar putea fi o miscare proasta, dar nu mai proasta decat continuarea unui proiect decedat, cel al USL. Cumva, pe nesimtite, atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu au ajuns cu spatele la zid, avand in fata o mare de nemultumire care asteapta doar o minune.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Traian Basescu Opozitie, #USL guvernare, #alegeri presedintie candidati , #Victor Ponta