Editorial: Lovitura de imagine data de Antonescu

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 15 Mai 2013, ora 14:46
10239 citiri
Editorial: Lovitura de imagine data de Antonescu

Am trait s-o auzim si pe asta: un senator liberal (liberali, partide istorice, puscarii politice) isi indeamna presedintele sa bata palma cu serviciile de informatii, ca sa-si asigure domnia!

Ceea ce banuiam cu totii, si unii ne hazardam sa ne credem destepti deoarece "detinem informatii" - detinem pe naiba! - se desfasoara acum sub ochii nostri mai plenar decat in orice plasmuire atinsa de spionita.

Cat adevar se afla in spusele senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu, facute marti seara in emisiunea lui Rares Bogdan - cum ca domnul Crin Antonescu are un mare handicap deoarece nu pricepe rolul real al serviciilor de informatii, iar Traian Basescu, stapanul lor, se pregateste sa le lase mostenire, deci negociaza in acest sens cu Victor Ponta - ne spune numai intuitia. Deci zero. A fost dezvaluit secretul lui Polichinelle.

Dar acum nu a fost vorba despre un analist, desi SRS cu asta s-a consacrat, si nici de combinatii ale Opozitiei, ci de un om din intimitatea presedintelui PNL.

Care a fost scopul? Cu siguranta ca daca SRS vrea sa-i spuna ceva lui Crin Antonescu o poate face in particular, nu are nevoie de un realizator TV pe post de curea de transmisie.

Si chiar daca filosofia emisiunii se afla in zona barfelor politice de la nivel inalt, senatorul a fost usor prea ostentativ in sinceritatea sa. Ce nevoie avea natiunea sa afle ca domnul Antonescu duce cu dansul o cocoasa?

Exista doua posibile explicatii: ori Sorin Rosca Stanescu i-a facut un serviciu, ceea ce este foarte plauzibil, ori si-a spus ca nu are nimic de pierdut, ceea ce iarasi este plauzibil, daca n-ar fi vorba despre SRS, care nu se lasa dus niciodata de val, incearca sa-l stapaneasca.

Cum a prestat in sensul unei maini de ajutor, ce a aflat Romania? Din nou, am doua posibile explicatii care merg impreuna: ca presedintele PNL este curat, caci este singurul care vrea sa se delimiteze de sistemul putrezit, tributar interesului fiduciar de care beneficiaza o redusa mana de initiati, dar si ca stafia Securitatii bantuie exclusiv la Palatul Victoria, deci mare atentie la Victor Ponta!

Cum am lua-o, toata lumea a avut de castigat. Rares Bogdan a reusit o emisiune care m-a facut sa-mi sara somnul, SRS a demonstrat ca merita increderea acordata, iar Crin Antonescu a bifat, subtil, o inteligenta actiune de PR - caci nu ma pot gandi ca scopul senatorului a fost sa contrazica impresia ca seful PNL este intr-adevar "Porumbacul".

Mai am o observatie: Sorin Rosca Stanescu duce cateva lupte la baioneta in Parlament, toate cu agatatoare la norod, si imi este greu sa cred ca de amorul artei.

Totul pentru front, totul pentru victorie!

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...
Comentarii
3trandafiribaroi
rank 5
Lovitură de imagine prin Sorin Roșca Stănescu??! Nu-i cu ce compara!
PSD Erie
rank 5
Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, vrasmasu ie cu ochii pa imagine