Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta va da inapoi. Sau va muri politic (Opinii)

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 17:56
3679 citiri
Ponta va da inapoi. Sau va muri politic (Opinii)

Eu nu cred ca vor trece. Modificarile astea din Codul Penal - superimunitatea parlamentarilor - si legea amnistiei nu vor deveni realitate. Asta e pronosticul meu. Superimunitatea ar trebui sa pice la CCR sau sa fie intoarsa de Basescu si, cred eu, respinsa, iar amnistierea nu va fi adoptata.

Nu pot sa cred ca USL - liderii sai Crin Antonescu si Victor Ponta - pot face fata pierderilor pe care le vor suferi daca nu dau inapoi, dar mai ales presiunii externe. Chiar nu imi pot inchipui asa ceva. Ar insemna sa-si joace la ruleta viitorul politic, mai ales daca vor sa fie presedinti. Ati vazut, Antonescu deja a dat inapoi - din vorbe - urmeaza sa dea si prin fapte, punandu-i pe toti liberalii sa voteze contra. Dar nu e de ajuns, pentru ca PSD are majoritate si fara PNL. Asa ca Ponta trebuie sa fie cel care va renunta!

Ma gandesc in primul rand la presiunea SUA si UE, care va fi extrem, extrem de puternica. Ce au facut cei de la USL cand au legiferat pur si simplu coruptia nu e acceptabil! Cred ca Occidentul ar fi acceptat mai degraba inlaturarea lui Basescu in 2012 decat asa ceva de la aliatii romani. Pentru ca ce au facut uselistii in "martea neagra" a fost un act cu potential de destabilizare a pilonului democratic pe care sunt construite UE si NATO. Nu poti fi in organizatiile astea daca legiferezi coruptia. Sa ne gandim doar la ce dezastru ar fi la capitolul achizitii publice, acolo unde Uniunea Europeana ne trage de urechi deja.

Nu si nu. De abia s-a inceput sa se puna presiune pe liderii USL, a fost prima zi. Urmeaza si mai multa, iar cea mai importanta presiune e aia pe care nu o vedem. Aia in care se spune lucrurilor pe nume si in care li se aminteste vajnicilor lideri romani ce risca pe plan extern.

Nici in 2012 interventia presedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso, nu a venit din prima zi, dar cand a venit, a fost puternica. Poate mai puternica a fost intervenia SUA, care au trimis si un subsecretar de stat sa discute ca de la barbat la barbat cu Victor Ponta.

Dar hai sa zicem, prin absurd, ca interventia externa nu va exista, tot va fi rau. Pentru ca legea asta care da liber coruptiei n-are cum sa nu produca efecte in tara. Coruptia te da jos chiar si cand crezi ca esti sus de tot. PSD sa nu uite ca in 2004 a inceput anul electoral aproape sigur invingator, cu vreo 42% in sondaje si l-a terminat in genunchi, in Opozitie. Am mai spus-o si cu alta ocazie, coruptia macina orice partid de guvernare, de aceea niciunul nu a castigat 2 seturi consecutive de alegeri.

De asta nu cred ca e sustenabil sa sustii ceea ce au sustinut.

P.S: Nu pot sa nu ma intreb un lucru. Ponta controleaza ceva in partidul ala (PSD) sau e purtator de cuvant? Obiect de decor, eventual? El niciodata nu are cunostinta de ceva. Cum Dumnezeu se intampla de toate legile care trec, trec doar cand e el plecat din tara?

El niciodata nu stie nimic - "nu stiu, o sa verific". Cum se iau toate initiativele astea fara sa fie informat seful partidului, cel mai important om din coalitia de guvernare? Pai ce inseamna ca e presedintele PSD si are cele mai importante parghii de putere din tara asta? Inseamna doar functii goale?

Mie imi miroase a smecherie de imagine - nu vrea sa fie asociat cu "bombele" astea, desi le aproba. Dar hai sa zicem ca nu e asa, ca omul nu are habar. Inseamna ca, trist, partidul asta e condus de baroni care mai de care mai penali. Implicit, Parlamentul si Guvernul. Iar Ponta e prins la mijloc, nu stie pe cine sa mai multumeasca. La fel si Crin Antonescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Antonescu amnistiere superimunitate, #USL vot superimunitate amnistiere , #Victor Ponta