Editorial: Sansa lui Crin: munca

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 12:06
4447 citiri
Editorial: Sansa lui Crin: munca
Foto: Arhiva

Principiul "divide et impera" si-a aratat inca o data validitatea, era singura cale pentru Traian Basescu sa intoarca istoria in favoarea PDL, partidul pe care l-a abandonat intr-o era care contine numai o constanta: reevaluarea - caci din pomelnicul de razgandiri ale presedintelui se poate scrie un tom de un metru cub.

Configuratia astrala a presedintelui PNL arata prost de tot, dar nu-i totul pierdut. Dar daca ceea ce a declarat in timpul mandatelor lui Traian Basescu, si anume faptul ca romanii au dreptul la un sef de stat luminat, european, cu viziune asupra viitorului intortocheat (la asa un trecut, nu pot spera altceva) si netributar structurilor de informatii, pentru presedintie merita sa mori. Dar de ce sa mori, daca poti sa traiesti si sa muncesti?

In politica greselile pot costa totul, de la functia de sef de ghiseu la cel mai comod fotoliu al natiunii. Poate ca presedintele PNL ar merita sa afle pe propria piele ca o minte lenesa, care se bazeaza exclusiv pe ascutimea limbii si face mereu greseala de a subestima adversarul, nu mai merita nicio sansa.

Dar daca se mobilizeaza si analizeaza invers cum s-a ajuns la coabitarea care-i sta in gat gaseste si solutia pentru a-si intoarce ocaziile.

Caci ce a invatat in aceasta toamna Traian Basescu in momentul cand era clar ca, desi se intoarce la Cotroceni, va pierde batalia pentru parlamentare la un scor umilitor? Memento mori! Deci de evitat. Si de sapat in punctul cel mai solid al constructiei politice care a maturat pedelismul intr-un ungher: solidaritatea.

Nu-i vorba, a avut aliati puternici: un continent intreg - si nu e vorba doar despre populari, sa ne amintim criticile administrate de socialisti! Deci si-a fixat o foaie de parcurs cu doua puncte: consolidarea relatiilor externe pentru a putea sa-i impuna lui Ponta atitudinea peste care Crin Antonescu n-ar putea trece niciodata si demantelarea USL.

Numai ca presedintele PNL are in fata o ocazie mare: iertarea, caci aceasta va putea constitui un cap de pod pentru recastigarea credibilitatii externe. Atata vreme cat tot ce adreseaza cancelariilor vestice este furie, orice tentativa de a parea un lider demn de luat in seama se va izbi de un zid.

Deci ce are de facut? In primul rand, sa accepte nominalizarea Codrutei Kovesi la DNA, ceea ce si face, chiar daca asta ar insemna sa sacrifice cateva persoane din partid.

Pe urma, cu un lighean de cenusa turnat in cap, constient ca pierde o buna parte din electorat, care nu se va indrepta spre PDL, ci va intra in adormire (deci cu potential de trezire), sa purceada in turneu prin Europa, pentru a impregna o noua imagine - caci nu-i lipsesc calitatile de comunicator.

Alaturi de PSD va putea purcede la o reforma structurala a statului, caci, cu o asemenea majoritate nu se va mai intalni cineva prea curand. Daca vrea sa nu-si incheie cariera rusinos, va face acest compromis. Unitatea USL este cel mai bun capital pe care il are, si daca-l va sacrifica, isi merita soarta.

O mica necunoscuta, totusi: parerea lui Dan Voiculescu. Ei bine, asta va reprezenta a doua parte din lista de obiective. Caci decat sa sacrifice USL, mai bine ii spune adio lui dom' profesor. Daca are un strop de minte, realizeaza ca intelegerile cu acesta i-au adus numai prejudicii. Dar numai daca are un strop de minte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antonescu numire Kovesi DNA, #Antonescu rupe USL, #Antonescu Bruxelles procurori sefi , #Victor Ponta
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Munca cu somnul și foarte rar cu aflarea în treabă.