Uite-asa se inscrie Antonescu in PSD! (Opinii)

Duminica, 12 Mai 2013, ora 13:08
5170 citiri
Uite-asa se inscrie Antonescu in PSD! (Opinii)

Nu spune nimeni ca populismul este incompatibil cu doctrina liberala!

Chiar daca termenul a fost folosit cu precadere dupa ce o miscare politica rusa a pus pe hartie liniile societatii socialiste care lupta cu industrialismul vestic, si asa l-au preluat pe piept urmasii din estul Europei pentru a-l utiliza pe post de nada, ma voi referi la alt sens dat de dictionare: "atitudine favorabila satisfacerii dorintelor poporului, chiar in detrimentul intereselor reale ale acestuia".

Q.E.D., dar mai am. Dupa ce s-au sucarit rau de tot pe Victor Ponta pentru ca tine sa inscrie electoral un cos de trei puncte anuntand impozitarea lefurilor nesimtite de bugetari care sar de 1.000 de euro, liberalii si-au dat seama ca se pun contra vantului si au... (se putea?) reevaluat!

Asa ca, sambata, domnul presedinte Crin Antonescu si-a muscat rau limba capitalista si, intrebat fiind cum comenteaza decizia Guvernului de a majora venitul mimim garantat, a raspuns, vesel precum un cintezoi: "intotdeauna poti face lucrurile altfel, intotdeauna pot exista nuante si pareri diferite, important este sa faci ceva. Este o decizie asupra careia am cazut de acord si salut faptul ca Guvernul a luat-o".

Nu va luati dupa faptul ca interventia sa catre natiune ar putea trece ca avand un aer usor iritat si didactic, doar nu va indoiti de faptul ca venitul minim garantat este una dintre placerile presedintelui Senatului! Mai ales ca nu e minim.

Imi aduc aminte ca recent Ioan Rus cugeta, in stilul caracteristic, intre malitios, mucalit si prevestitor de rele, ca poate este momentul ca partidul sau sa dea presedintele republicii - oare Ion Iliescu ce-o fi fost?

Ma gandesc ca domnul Crin Antonescu a luat aceasta afirmatie ca pe o povata si realizeaza ca ultima sa solutie este sa se inscrie in PSD, mai stii?

Asa s-ar rezolva toate, iar guvernantii ar putea sa treaca, in sfarsit, la treaba si sa ajute mediul de afaceri sa livreze taxe si impozite. Si asta cu toate ca simtirea lor primordiala inclina spre a asigura protectie sociala, desi nimic nu o sustine in afara de niste deturnari de fonduri mester manipulate in contabilitatea bugetului consolidat.

Uite-asa ar veni si solutia la rahitismul politic a presedintelui liberal, care de atata lipsa de vitamina pentru orgoliu a dezvoltat tulburari severe de echilibru, in sensul ca tot ceea ce isi doreste este sa mai aline din suferintele prelungite ale poporului sau. Caci populism de-acolo vine! Pai succes!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Crin Antonescu presedintie, #Crin Antonescu USL, #Crin Antonescu PSD, #probleme destramare USL , #Victor Ponta