Unii pleaca, altii vin, noi din buzunar platim (Opinii)

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 21:30
4909 citiri
Unii pleaca, altii vin, noi din buzunar platim (Opinii)
Foto: Arhiva

Cand erau in opozitie, noii sositi la putere se laudau ca vor gasi fondurile ascunse de vechiul guvern in buget si vor plati gramada, cu ele, pensii, salarii si tot tot ce are omul nevoie. Deocamdata, n-am vazut decat micile reveniri la vechile taieri, pe care le si programase guvernul anterior, pentru luna iunie.

Costul referendumului: 350 apartamente

In schimb, se organizeaza un referendum care costa 95.606.000 lei, cat 350 apartamente, bani proveniti "din fondurile alocate la dispozitia guvernului".

Respectivele fonduri nu sunt insa castigate de guvern la loterie. Sunt banii nostri, cu care am platit impozite si taxe de tot felul, pentru ca guvernul sa achite salarii si pensii, sa faca autostrazi si sosele, sa finanteze saracia din sanatate si dezastrul din invatamant, nu sa organizeze referendumuri.

O simpla impartire arata ca cei 95.606.000 lei, aflati "la dispozitia guvernului", costa populatia de 18 milioane locuitori cam 5,31 lei de persoana. Daca o familie medie din Romania are 3,2 persoane (cifra ipotetica, recensamantul nu s-a pronuntat inca) suma reprezinta 16,99 lei de familie.

Pentru placerea lui Antonescu de a se aseza pe scaunul de la Cotroceni si pentra pasiunea lui Ponta de a se da mare la Bruxelles, fiecare familie din Romania arunca pe apa sambetei cinci kilograme de rosii frumoase, de caise, de mere ionatane sau trei antricoate, inclusiv garniturile.

Romanul nu voteaza pentru cutare. Voteaza contra celuilalt

Daca referendumul lui Antonescu nu reuseste, Basescu se va intoarce la Cotroceni, iar totul va ramane ca inainte, mai puitn cele trei antricoate, pe care, in loc sa le mancam, le-am facut referendum pane.

Daca manevra le reuseste, cheltuiala pe referendum se dubleaza sau chiar se tripleaza, cu costurile alegerilor prezidentiale anticipate, prevazute anume ca sa-i insurubeze definitiv pe Antonescu in scaun. Pun pariu ca si aceste cheltuieli, se vor face tot din "fondurile alocate la dispozitia guvernului", adica tot din farfuria noastra.

Experienta arata ca actuala putere nu cruta nimic, cand sunt scaunele ei in joc, iar jocul la prezidentiale este o afacere mult mai complicata, decat la referendum. Prezidentialele reprezinta clipa suprema, cand iti dai seama ca nu aduce anul, ce aduce ceasul.

Antonescu si-a potrivit ceasul exlusiv dupa sondaje, care il avantajeaza azi, cand alegerile sunt departe. Sondajele insa nu arata optiunea romanului pentru un anumit politician, ci numai felul cum l-a instigat Ponta contra celuilalt.

Ponta si Crin ii fac nemuritori pe Agamita si Catavencu

Experienta alegerilor prezindentiale a aratat ca, in Romania, nu poti fi sigur din contro va bate vantul decat numai in ziua alegerilor. Nu vreau sa fac pronosticuri, dar nici n-as lasa sa se creada ca n-am imaginatie. Fireste, imaginatia mea duce la MRU, care, in acest moment, pare destul de slab in sondaje. Dar Basescu n-a fost tot slab in toate sondaje, inainte de a castiga la alegeri?

Viata a aratat ca, la alegeri, Romania este tara surprizelor. De la Caragiale incoace, alegerile sunt ca jocul cu zaruri. Lui Antonescu i se pare ca a si dat sase-sase. Viseaza ca USL n-are rival. Ce greseala! Antonescu nu e decat un fel de Dandanache al lui Ponta, care, si el e un Catavencu al lui Voiculescu, pe firul care urca spre Iliescu, fara sa stim noi amanuntele.

Unii isi fac iluzia ca independentul Oprescu n-ar fi castigat al doilea madat la primarie, fara sprijinul USL. Dimpotriva USL n-ar fi castigat Consiliul Capitalei, fara sprijinului lui Oprescu.

Atentie: inca n-a intrat in joc OTV

Daca Oprescu isi va zice in gand ca scopul scuza mijloacele si va candida la Cotroceni, Antonescu poate sa se retraga de pe acum din politica, in care sens are deja hartia necesara si nu-i trebuie decat pixul.

In CV-ul lui, unde nu figureaza ca la altii, masterate, doctorate specializari, publicatii si nici macar vreo limba straina, intrucat se rusineaza sa declare ca a studiat limba rusa in liceul tulcean, va adauga cu fala ca a stat trei saptamani la Cotroceni. Este meritul lui. Cel putin, nu-i nici impostura, nici plajiat.

Insa, nici daca Oprescu se va abtine sa candideze, Antonescu tot nu e salvat. N-ar fi de crezut ca figura lui obosita, ca in urma unei nopti nedormite dupa revelion, ar rezista in fata charismei indiscutabile a lui MRU, hotarat, ambitios. A propos, este aproape sigur ca va candida si Diaconescu Oteve. El ii va da lovitura de gratie lui Antonescu.

Vreau sa spun ca, cine va vedea pe lista figura buimaca a Oteveului pusa langa imaginea abia trezita a Crinului, are toate motivele sa-l voteze nu numai pe Prigoana, dar chiar si pe simpaticul Irinel Columbeanu, daca vor candida.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Crin Antonescu interimar, #Victor Ponta premier, #tara surprizelor , #Victor Ponta