USL, dupa consultari: In curand aflam pe cine vrea Basescu premier

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 17:54
2395 citiri
USL, dupa consultari: In curand aflam pe cine vrea Basescu premier
Foto: Digi 24

Liderii USL au declarat, vineri, ca l-au propus presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe Victor Ponta ca premier, dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut, in urma motiunii de cenzura.

"I-am spus lui Traian Basescu pozitia noastra, ca grupul USL considera ca, in situatia politica survenita dupa caderea Guvernului Ungureanu, practic nu mai avem o majoritate asa cum a fost ea asezata si ca, in aceste conditii, cel mai capabil grup politic care sa poata investi si sa sustina un Guvern este al nostru, al USL", a afirmat Crin Antonescu, liderul PNL, potrivit Digi 24.

Guvernul Ungureanu a picat - UDMR vrea anticipate - LIVE

"I-am propus presedintelui ca Victor Ponta, liderul PSD, sa fie investit cu mandatul de premier desemnat. Traian Basescu a luat act de pozitia noastra si a spus ca va comunica decizia la sfarsitul negocierilor. Am cazut de acord ca trebuie sa facem toti eforturi ca sa avem un nou guvern investit cat mai repede", a completat Crin Antonescu.

De asemenea, presedintele PC, Daniel Constantin, si presedintele PSD, Victor Ponta, au reiterat anuntul facut de liderul PNL.

"Asteptam ca presedintele tarii sa anunte in foarte scurt timp cui ii va incredinta mandatul pentru a forma un nou guvern", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a mentionat ca, in plen, fara a anticipa rezultatul motiunii, a prezentat programul de guvernare al USL.

Planul de guvernare al USL, daca va trece motiunea de cenzura

"Cu cei de la minoritati am discutat acum o ora, la aceasta intalnire am spus ca USL ii respecta, le respecta drepturile si le-am multumit pentru ca au participat la vot", a mai declarat liderul PSD.

Emil Boc: Minoritatile ne-au lucrat pe la spate

El a subliniat ca presedintele i-a anuntat ca, in urma consultarilor, va preciza cui ii va incredinta formarea noului guvern.

"USL avea deja stabilit pentru 3 mai intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), asa incat vom discuta cu ei in continuare", a explicat Victor Ponta, dupa ce a fost intrebat daca va renunta la discutiile cu FMI.

Negocierile cu FMI s-au suspendat dupa caderea Guvernului Ungureanu

"USL nu sustine alt guvern format de PDL", a conchis liderul PSD.

Presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat ca partidul sau nu propune premier si ca va trece in Opozitie.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat, vineri, in urma motiunii de cenzura depusa de Opozitie, cu 235 de voturi, desi erau necesare 231 de voturi.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#consultari USL Traian Basescu, #premier Victor Ponta, #Basescu desemnare premier, #cadere Guvern Ungureanu , #Victor Ponta