Ziua schimbarilor in Guvern: Posibile demisii, remanieri si rocade

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 09:03
2532 citiri
Ziua schimbarilor in Guvern: Posibile demisii, remanieri si rocade

Vineri se anunta o zi plina de schimbari in Guvern, avand in vedere ca se vorbeste de remanieri si rocade, mai ales in tabara liberala a echipei.

Liberalii trebuie sa ii gaseasca un inlocuitor lui Daniel Chitoiu, ministrul demisionar de la Finante, dar si fostului ministru de Interne, Radu Stroe.

Membrii PNL se intrunesc in cadrul delegatiei permanente a partidului. Pana la sedinta, Crin Antonescu si Victor Ponta au facut un "pact al tacerii" si refuza sa dea vreo informatie. De altfel, Crin Antonescu a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca activitatea ministrilor liberali va fi analizata si unii ministri liberali si-ar putea pierde mandatele.

Declaratia a fost facuta in plin scandal legat de activitatea lui Stroe la Interne si de modul cum ministerul pe care il conducea a gestionat tragedia din Apuseni. Intre timp, Radu Stroe si-a dat demisia, iar activitatea sa a fost preluata temporar de vicepremierul Oprea.

Daniel Chitoiu a demisionat: Am hotarat sa ma implic mai activ in activitatea PNL

Joi seara, un alt ministru liberal si-a anuntat demisia. Daniel Chitoiu a plecat de la Ministerul de Finante, in contextul in care pe bursa zvonurilor s-a vehiculat ca liderul liberal a cerut demisia lui Daniel Chitoiu, dupa scandalul izbucnit in USL pe reesalonarea ratelor.

Remanieri si rocade pe bursa zvonurilor

Tot scandalul declansat de reesalonarea creditelor a generat o adevarata bursa a zvonurilor, in legatura cu schimbarile preconizate de PNL in garnitura de ministri.

Potrivit surselor vehiculate de presa, vicepremierul si ministrul de Finante Daniel Chitoiu ar urma sa fie schimbat, in locul lui fiind pregatit colegul sau de la Ministerul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

In locul lui Eugen Nicolaescu, PNL ar intentiona sa-l aduca pe Cristian Busoi, care in prezent este presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.

Chitoiu: Remanierea mea e exclusa, dar exista posibilitatea demisiei

Klaus Iohannis, vicepresedinte al PNL si primar al Sibiului, este, potrivit unor alte zvonuri, candidat pentru functia de vicepremier in locul aceluiasi Daniel Chitoiu.

La Ministerul de Interne, in locul lui Radu Stroe, care si-a prezentat demisia in urma gestionarii defectuase a operatiunilor de cautare si salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni, ar urma sa fie propus presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, care insa, potrivit unor informatii relatate de posturile de stiri, pune conditii ca PNL sa ramana la guvernare.

Si Ministerul Muncii, care este condus acum de Mariana Campeanu, ar urma sa treaca printr-o schimbare, conducerea acestuia fiindu-i oferita Cristinei Pocora, cea care detine functia de purtator de cuvant al PNL.

Potrivit unor surse citate de Gandul, si Ministrul Economiei, Andrei Gerea, ar putea fi remaniat, postul sau fiind ocupat de fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu.

#schimbari Guvern remanieri PNL, #inclouitor Chitoiu Stroe PNL, #remanieri Guvern ministri PNL , #Victor Ponta