Cât te costă criogenarea, modalitatea prin care ți se conservă corpul după moarte, și unde poate fi făcută

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 11:25
6368 citiri
Cât te costă criogenarea, modalitatea prin care ți se conservă corpul după moarte, și unde poate fi făcută
Capsulele în care sunt ținuți criogenații FOTO facebook

Criogenarea este o modalitate de menținere a corpului la temperaturi foarte scăzute, după deces, în speranța descoperirii tehnicii de reînviere.

Poate sună a film științifico-fantastic, însă este o procedură care prezintă din ce în ce mai mult interes pentru public.

La momentul actual sunt în jur de 400 de cadavre care așteaptă o nouă viață.

Tehnica presupune plasarea individului decedat, la scurt timp după pronunțarea morții, într-un recipient cu gheață. Apoi sângele este scurs și înlocuit cu o substanță conservantă, iar cadavrul este așezat în azot lichid, a cărui temperatură se reduce treptat până la minus 196 de grade. Cadavrul este ținut într-o capsulă specială, neapărat cu capul în jos, pentru a se preveni deteriorarea celulelor creierului.

În lume există o singură companie care efectuează această procedură, în Arizona (SUA), iar prețul este de circa 200.000 de dolari pentru întreg corpul. Se poate conserva și numai capul, pentru 80.000 de dolari.

Alcor Life, compania înființată acum 50 de ani, susține că pe viitor tehnica va permite reînvierea decedaților, deși evident, până acum nu există niciun semn concret în această direcție.

Totuși, aproape 1400 de oameni au semnat ca membri ai acestei politici de criogenare și vor fi conservați după moarte. Ei poartă niște brățări speciale, iar atunci când se apropie momentul compania este anunțată și o echipă specială se deplasează la fața locului, așteptând să preia cadavrul. Este interzisă autopsia, deoarece tăierea organelor poate afecta procesul.

Corpurile criogenate sunt conservate la Scottsdale, în Arizona, unde este sediul central al companiei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Horoscop zilnic. Vineri, 1 martie. Zodia care își va rezolva problemele la job
Horoscop zilnic. Vineri, 1 martie. Zodia care își va rezolva problemele la job
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Mintea ta...
Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român, în 2024
Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român, în 2024
La finalul lunii decembrie 2023, Guvernul României a implementat o serie de măsuri pentru anul următor, iar printre altele s-a decis să nu fie majorate sumele care se oferă foștilor sportivi...
#criogenare, #capsule, #pret, #bani, #America, #Arizona, #azot lichid, #modalitate , #stiri magazin