4 utilizări noi și grozave ale criptomonedelor

Advertorial
Luni, 28 Februarie 2022, ora 18:57
7997 citiri
4 utilizări noi și grozave ale criptomonedelor
FOTO: pexels.com

Pentru cei mai mulți oameni, criptomonedele sunt percepute drept investiții riscante, indiferent dacă vorbim despre milenialii de rând sau despre investitori și analiști cu reputație în Silicon Valley.

Cu toate astea, o informație importantă, care se pierde adesea în mijlocul exagerărilor și în marea de speculații financiare este faptul că cele mai multe monede virtuale descentralizate, precum Bitcoin, au fost create cu un scop.

Acest lucru înseamnă că monedele digitale au o utilitate extinsă. Iată câteva răspunsuri la întrebarea ”Ce poți face cu criptomonedele?”:

Transferuri de bani cu costuri reduse

Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale criptomonedelor este efectuarea plăților într-un sistem eficient economic și de mare viteză. De exemplu, pentru o tranzacție recentă de Litecoin (LTC) în valoare de 99 de milioane de dolari, durata înregistrată a fost de două minute și jumătate, iar taxele care i-au corespuns vânzătorului nu au depășit echivalentul a 40 de cenți. Dacă același transfer ar fi fost realizat printr-un intermediar bancar, taxele percepute ar fi fost incomensurabil mai mari, iar durata tranzacției s-ar fi putut întinde până la câteva zile sau chiar mai mult, dacă ar fi fost o tranzacție peste graniță. Altfel spus, o platforma criptomonede este mai avantajoasă decât o instituție financiară.

O alternativă de depozitare a activelor, rezistentă la cenzură

Deși pare greu de imaginat o situație în care contul tău bancar și activele ar putea fi înghețate, acest scenariu nu este imposibil - și se întâmplă cu atât mai frecvent în statele cu jurisdicții îndoielnice. E suficient ca o persoană să fie acuzată de fraude financiare, pentru a fi pus în scenă. În privința criptomonedelor - și cu atât mai mult în cazul acelora puternice, care se comportă ca alternativă a banilor rezistentă la cenzură (de exemplu, Bitcoin), doar tu ai acces la aceste bunuri. Asta înseamnă că niciun portofel virtual care conține astfel de criptomonede sigure nu poate fi vreodată înghețat de către autorități.

O călătorie în jurul lumii

Datorită creșterii explozive a ecosistemului de criptomonede în ultimii nouă ani, în zilele noastre e deja posibil să călătorești în jurul lumii, cheltuind exclusiv criptomonede. Agențiile de călătorie mari precum CheapAir sau Destinia acceplă plata cu Bitcoin atât pentru biletele de avion, cât și pentru închirieri auto sau rezervări la hotel. În plus, tot mai multe locatii crypto apar pe zi ce trece, astfel că n-ar fi exclus să îți plătești și consumația la bar sau restaurant sau cumpărăturile necesare tot cu criptomonede, în vacanță.

Mai mult, piața ATM-urilor Bitcoin crește pe zi ce trece, astfel că deja există locuri în care poți converti această monedă în valuta locală a țării în care călătorești. Iar cireașa de pe tort este că nu trebuie să îți limitezi aceste călătorii la spațiul terestru, dacă iei în calcul reclama la compania de călătorie în spațiu a lui Richard Branson, Virgin Galactic - câțiva viitori astronauți și-au plătit deja biletele cu Bitcoin, printre care se numără și Tyler Winklevoss.

Investiții în startup-uri inovatoare

Emergența acțiunilor de fundraising bazate pe monede virtuale permite, astăzi, oricui are o conexiune la internet să devină investitor pentru startup-uri inovatoare din domeniul tehnologiei, în timp ce noilor întreprinderi le permite să acceseze capitalul necesar pentru a debuta în mediul de afaceri. Deși tot mai rare în zilele noastre, evenimentele concepute în scopuri de fundraising pentru ca proiectele noi să obțină capital prin vânzarea unui token digital nou, susținut prin schimbul cu Bitcoin sau Eter. Valoarea noii monede emise acționează ulterior ca un proxy, în strânsă legătură cu succesul sau eșecul startup-ului care la emis, odată ce începe să tranzacționeze pe piața secundară.

În trecut, accesul la ofertele inițiale de monede, cum sunt denumite aceste procese, era disponibil doar capitaliștilor de risc cu experiență, însă creșterea pieței de criptomonede a venit la pachet cu oportunități pentru un spectru mult mai larg de investitori. În unele cazuri, monedele digitale ale unor astfel de startup-uri de succes au cunoscut creșteri valorice de mii de procente, iar strângerea de fonduri bazată pe criptomonede a ajutat startup-urile din întreaga lume să primească un capital cumulat de peste 12 miliarde de dolari în ultimii doi ani.

Investițiile în criptomonede sunt tot mai populare în ultimii ani, pe măsură ce aceste bunuri se dovedesc profitabile, mai ales pe termen lung. În prezent, tranzacționarea sigură și economică din perspectiva taxelor nu mai reprezintă principala motivație pentru piața crypto, iar utilitatea monedelor digitale se dovedește din ce în ce mai versatilă.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#criptomonede, #utilizari criptomonede , #stiri afaceri