De ce Bill Gates nu e un fan al criptomonedelor: "Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase"

Sambata, 21 Mai 2022, ora 10:50
3106 citiri
De ce Bill Gates nu e un fan al criptomonedelor: "Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase"
Bill Gates nu investeste in criptomonede FOTO Mint

Bill Gates, cofondatorul Microsoft și a patra cea mai bogată persoană din lume, spune că nu este un investitor în criptomonede, pentru că nu aduc plus valoare societății.

Joi, 19 mai, Gates a organizat o sesiune online de întrebări, în care un participant i-a cerut părerea despre Bitcoin și criptomonede.

„Nu dețin niciuna”, a scris Gates. „Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase. Valoarea companiilor se bazează pe modul în care fac produse grozave. Valoarea cripto este exact ceea ce o altă persoană decide că altcineva va plăti pentru asta, așa că nu aduce o plus valoare societății, ca alte investiții".

Declarația de la Gates vine pe fondul prăbușirii criptomonedelor. Prețul Bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari pe acțiune în mai și experții spun că ar putea scădea și mai mult, notează Business Insider.

Gates și-a exprimat dezaprobarea față de criptomonede și în trecut. Odată i-a avertizat pe cei care intră în investiții cripto să fie precauți cu privire la cumpărarea în boom-ul cripto, în special pe cei care nu erau la fel de bogați precum fondatorul Tesla și Space X, Elon Musk.

„Cred că oamenii sunt atrași de aceste manii și s-ar putea să nu aibă la fel de mulți bani de pierdut, așa că nu sunt optimist cu Bitcoin, iar părerea mea generală ar fi că, dacă ai mai puțini bani decât Elon, probabil ar trebui să fii atent”, a declarat Gates pentru Bloomberg în 2021.

El a criticat, de asemenea, impactul asupra mediului al cripto, care reprezintă o parte din ce în ce mai mare din consumul de energie al lumii. În 2021, cripto miningul a reprezentat 0,5% din energia electrică utilizată la nivel global.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#criptomonede, #Bill Gates, #Bill Gates Microsoft, #Bill Gates avere, #criptomonede depreciere , #Criptomonede