Este prea târziu să investiți în Dogecoin sau nu? - 3 criptomonede cu potențial de x10 ori

Advertorial
Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 17:38
5624 citiri
Este prea târziu să investiți în Dogecoin sau nu? - 3 criptomonede cu potențial de x10 ori
FOTO: academy.binance.com

Dogecoin este una dintre cele mai populare monede meme. Populara criptomonedă a fost creată în 2013 pentru a lua în derâdere BTC și entuziasmul comunității crypto, dar destul de rapid a început să mai fie o simplă glumă, devenind una dintre cele mai populare criptomonede. Plus la aceasta, Dogecoin a devenit una dintre cele mai vehiculate a renumitului antreprenor, Elon Musk.

Dogecoin, care a înregistrat un maxim istoric de 0,74 USD în mai 2021, a oferit câștiguri semnificative investitorilor săi. Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului 2022, investitorii se întreabă: Va crește Dogecoin din nou, sau este deja târziu să investesc în această criptomonedă? În acest articol oferim răspuns la această întrebare, oferindu-vă o previziune Dogecoin complexă.

Istoricul prețurilor Dogecoin

Pentru a putea răspunde la această întrebare actuală și populară, trebuie să oferim o imagine de ansamblu a istoriei Dogecoin. Precum am menționat, cu mulți ani în urmă Dogecoin a fost concepută ca o alternativă la alte monede. Dogecoin a fost creat de doi ingineri de software, Billy Markus şi Jackson Palmer, şi a fost considerat iniţial o „glumă”.

Dar mult mai interesantă este evoluția prețului DOGE. Mai jos vă prezentăm graficul prețului criptomonedei, care cuprinde întreaga perioadă de existență a acestui activ crypto. Precum observați, momentan DOGE este foarte departe de maximul său istoric din 2021.

Copyright: https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/

Anul 2021, apropo, a fost unul decisiv pentru Dogecoin - între ianuarie 2021 și februarie 2021, prețul DOGE a crescut cu peste 1.000%. Acest lucru s-a suprapus cu explozia prețului GameStop, așa că acea creștere de preț a fost cauzată în principal de traderii care au cumpărat DOGE în glumă, la fel ca și acțiunile GameStop.

Dogecoin în 2022 - o criptomonedă cu potențial sau nu?

La fel ca și majoritatea criptomonedelor populare, Dogecoin a avut o perioadă dificilă în ultimul timp. Combinația dintre creșterea inflației și creșterea ratei dobânzii a creat un mediu provocator pentru investitori – determinându-i să evite activele riscante precum DOGE. Între ianuarie 2022 și iunie 2022, Dogecoin a pierdut aproximativ 71% din valoarea sa.

https://upload.ziare.com/adminx/index.php?locator=amvc_items.Edit&page=&id=2624910&showResource=1

În graficul prezentat mai sus puteți vedea cum s-a prăbușit DOGE în acest an, dar și creșterea pe care a avut-o prețul DOGE în timpul raliului criptomonedelor. Totul s-a schimbat la sfârșitul lunii octombrie 2022, când achiziția rețelei Twitter de către Elon Musk a fost în sfârșit finalizată. După această mare achiziție, prețul Dogecoin a crescut cu 165% în mai puțin de o săptămână, atingând un maxim de 0,15 USD.

Spre regretul deținătorilor DOGe, această creștere a fost una de scurtă durată, iar valoarea Dogecoin a revenit imediat. La momentul redactării acestui articol, în noiembrie 2022, prețul Dogecoin se situează în jurul nivelului de 0,088 USD. Unii investitori și experți crypto consideră că acum este momentul oportun de a investi în DOGE, deoarece criptomoneda are potențial de creștere destul de bun, fiind departe de maximul său istoric.

Totodată, ultimul an ne-a arătat cât de bine această criptomonedă se poate îndrepta tot mai departe de maximul istoric. Pentru a vă oferi un răspuns obiectiv, să analizăm mai mulți factori, care afectează viitorul acestei criptomonede.

Comunitatea Dogecoin - factor de importanță ridicată

Dogecoin are o comunitate mare răspândită pe platforme precum Reddit, Twitter și YouTube. Comunitatea este una extrem de solidară și unită, iar deseori întreprind acțiuni sincronizate pentru a crește prețul DOGE. Organizându-se pe Twitter în iunie 2021, susținătorii Dogecoin au început să promoveze hashtag-ul #PayMeInDogecoin cu scopul de a crește rata de adoptare la nivel mondial a acestui popular activ digital. Acest hashtag a devenit o tendință pe Twitter într-un timp foarte scurt și a fost distribuit de peste 30 de mii de ori.

Pe lângă comunitatea puternică, Dogecoin se bucură și de un suport popular din partea unuia dintre cei mai influenți antreprenori din lume - Elon Musk. Mulți consideră că anume acțiunile lui Elon au determinat creșterea criptomonedei. Să aruncăm o privire asupra acestui factor.

Efectul Elon Musk

Elon Musk continuă să încânte investitorii DOGE cu sprijinul său pentru această criptomonedă. Preluarea Twitter de către Musk a ajutat la creșterea prețului Dogecoin. Pe 1 noiembrie, Musk a făcut o postare pe Twitter îmbrăcându-și câinele Shiba Inu într-un tricou Twitter.Comunitatea DOGE a considerat că Musk a dat câteva indicii despre integrarea Dogecoin cu Twitter, de aceea s-a repezit să investească din nou în acest proiect.

Să nu uităm aici despre un alt factor extrem de important - Twitter are deja o infrastructură dezvoltată și pregătită pentru tranzacțiile de plată cu criptomonede. Platforma a introdus Twitter Tips, un serviciu de bacșiș cu Bitcoin și Ethereum, anul trecut. Dacă Twitter adaugă DOGE pe lista sa, investitorii cred că va exista o creștere serioasă a prețului monedei.

Previziuni Dogecoin - DOGE urmează tendința Bitcoin

Se știe de ani de zile că piața cripto este afectată de mișcările Bitcoin. Dogecoin este una dintre monedele care urmează tendința Bitcoin. Investitorii care doresc să determine momentul potrivit pentru a investi în Dogecoin aruncă o privire, de regulă, la previziuni Bitcoin.

Chiar dacă în prezent trece prin consolidări de preț dificile, cererea și popularitatea crescândă a Bitcoin din acest an au sporit și acceptarea sa instituțională. Bitcoin a fost acceptat de marile bănci de pe Wall Street, cum ar fi Goldman Sachs și JPMorgan. În plus, utilizarea Bitcoin ca mijloc de plată a crescut odată cu adoptarea sa de către giganții mondiali de plăți precum Visa și PayPal.

Aceste evoluții pozitive în BTC afectează și Dogecoin. După cum am menționat mai devreme, DOGE urmează tendința BTC. De exemplu, în mai 2021, când BTC a atins un maxim istoric de 63.500 USD, Dogecoin a atins un maxim istoric de 0,74 USD. Adoptarea Dogecoin ca mijloc de plată precum BTC ar putea provoca o creștere a prețului acestuia.

Cu toate acestea, dacă să ne referim anume la tendința de preț, momenta previziunea Dogecoin nu este chiar optimistă, deoarece BTC continuă să se prăbușească. În graficul de mai jos puteți vedea cum a scăzut prețul Bitcoin în ultima lună, fără să existe momentan șanse ca prețul să revină la un trend ascendent.

Copyright: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Este prea târziu pentru a cumpăra Dogecoin? - Concluzia noastră

Punând totul cap la cap, Dogecoin va reveni la un trend ascendent, sau ]i este sortit să-și continue trendul descendent? Din păcate, Dogecoin nu mai poate fi considerat una dintre cele mai promițătoare criptomonede din cauza căderii sale dramatice. În plus, condițiile actuale de piață fac ca recomandarea DOGE ca un activ viabil să fie o provocare.

În opinia noastră, este puțin probabil ca Dogecoin să aibă vreo valoare reală pe termen lung. Nu există nicio îndoială că Dogecoin poate oferi în continuare profituri – totuși aceste randamente vor fi imprevizibile și alimentate de hype temporară pe rețelele sociale. Plus la aceasta, nu uitați că această criptomonedă este extrem de dependentă de comunitatea sa, precum și de dispoziția lui Musk.

Nu putem spune cu certitudine că Dogecoin nu va crește niciodată, dar cu siguranță că șansele ca această criptomonedă să crească de 10 ori până în 2023 sunt destul de mici. Anume din acest considerent, am pregătit mai jos câteva criptomonede noi, care au un potențial bun de creștere.

Cele mai bune alternative Dogecoin

În contextul în care Dogecoin este un activ riscant și dependent de comunitatea din spatele său și Musk, investitorii caută proiecte, care se dezvoltă și cresc chiar și pe timpuri de criză. Citiți mai jos detalii despre criptomonedele pe care le-am identificat drept criptomonede cu potențial de creștere până în 2023.

1. Dash 2 Trade (D2T) – Platformă revoluționară cu instrumente valoroase

Primul dintre aceste proiecte este Dash 2 Trade. Proiectul reprezintă o platformă de informații și analize crypto, concepută pentru a fi utilizată pe piața cripto, care conține o gamă largă de instrumente, caracteristici și servicii care îi ajută pe investitori să ia decizii mai bune. Platforma este ideală pentru cei care doresc să tranzacționeze criptomonede populare și criptomonede din prevânzare, oferind și un tablou de bord de prevânzare personalizat pentru lansări noi.

În cadrul ecosistemului Dash 2 Trade, utilizatorii pot beneficia de semnale de tranzacționare, funcții de backtesting, analiză în lanț și un generator de strategii. Dash 2 Trade se poate lăuda, de asemenea, cu o abundență de date în timp real – oferind și posibilitatea de a tranzacționa criptomonede pasiv, prin intermediul API-ului de tranzacționare automată.

Copyright: http://dash2trade.com

Cartea albă a Dash 2 Trade arată că D2T va servi drept simbol nativ al ecosistemului. D2T este necesar pentru a cumpăra abonamentele cu plată Dash 2 Trade, care oferă acces la funcțiile de top a acestei platforme. Deși proiectul nu a fost încă lansat, investitorii timpurii pot cumpăra jetoane Dash 2 Trade prin intermediul evenimentului de prevânzare.

Copyright: http://dash2trade.com

Evenimentul de presale se mișcă foarte rapid, reușind să adune deja peste 6.8 milioane de dolari, ceea ce denotă foarte bine încrederea și interesul investitorilor, asociate cu acest proiect. Dash 2 Trade a anunțat deja că va fi listat CEX LBank și BitMart odată cu finalizarea prevânzării.

Cumpărați Dash 2 Trade

2. IMPT - un program ESG revoluționar

IMPT este tokenul nativ al proiectului cu aceeași denumire. Proiectul Impact este construit folosind tehnologia blockchain. Scopul proiectului este de a face lumea puțin mai bună și de a reduce încălzirea globală. Proiectul Impact permite utilizatorilor să achiziționeze credite de carbon. Aceste credite de carbon pot fi folosite pentru a compensa amprenta de carbon. În plus, platforma oferă utilizatorilor acces la proiecte globale de sustenabilitate a mediului.

Copyright: http://impt.io

În ultimele luni, Proiectul Impact a construit o rețea impresionantă de peste 25.000 de afiliați. Acești afiliați folosesc platforma pentru a-și compensa amprenta de carbon. Unii dintre acești afiliați sunt Amazon, Netflix și Microsoft.

Se așteaptă ca tehnologia blockchain să devină o parte majoră a industriei tehnologice în viitor. Circula zvonuri că are potențialul de a schimba modul în care vedem lumea. Proiectul Impact folosește tehnologia blockchain pentru schimbările climatice. Tokenul IMPT este investiția ESG perfectă.

Copyright: http://impt.io

IMPT se află în prezent în a doua etapă a prevânzării, prețul unui token fiind de 0.023 USD. Proiectul a reușit deja să adune peste 13 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o sumă destul de impresionantă. Deci, există șanse mari ca prevânzarea să se finalizeze destul de rapid, prețul tokenului după aceasta devenind mai mare.

Cumpărați IMPT

3. RobotEra - joc play to earn cu potențial pentru anul 2023

RobotEra este o altă alternativă perfectă investiției în Dogecoin. RobotEra este un nou proiect metavers, care combină elementul de tranzacționare NFT-uri, investiții în terenuri virtuale, dar și latura distractivă - cea de gaming.

Copyright: http://robotera.io

Jocul este unul futurist, deoarece jucătorii își creează propriile avatare sub formă de roboți. Roboții aici, apropo, sunt și ele NFT-uri, având valoare nu doar în cadrul gamingului, dar și în cadrul pieței de tranzacționare NFT-uri. Pentru a cumpăra și vinde NFT-uri aici se utilizează criptomoneda nativă TARO.

TARO poate fi folosită nu doar pentru a tranzacționa NFT-uri, dar și pentru a participa la guvernarea proiectului (prin mizarea de tokenuri prin staking). Jucătorii pot câștiga TARO prin diverse activități în joc, existând și la fel modalități de a face bani din criptomonede în mod pasiv - prin investiția în imobiliare, de exemplu.

Copyright: http://robotera.io

RobotEra este în faza de prevânzare acum, reușind să adune peste 150.000 USD în circa 1 săptămână de prevânzare. Investitorii timpurii pot cumpăra jetoane TARO prin prevânzare la un preț redus de doar 0,020 USDT, acesta fiind un preț temporar, deoarece procesul de prevânzare presupune creșterea prețului la fiecare etapă.

Cumpărați RobotEra

Quarterly Report - Editia 4

Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Viitoarea generație de procesoare AMD APU este așteptată să fie prezentată la Computex 2024. Aceasta va include procesoare destinate laptopurilor și dispozitivelor portabile, care ar putea...
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Logitech a anunțat astăzi lansarea unei noi game de produse, Logi for Mac, special concepute pentru utilizatorii de laptopuri Apple. Noua gamă include MX Keys S pentru Mac, MX Keys S Combo...
#criptomonede, #dogecoin, #Bitcoin, #cumparare criptomonede , #Criptomonede