Noul Ledger Stax Wallet, cel mai apreciat portofel hardware pentru crypto

Advertorial
Marti, 07 Martie 2023, ora 19:02
4137 citiri
Noul Ledger Stax Wallet, cel mai apreciat portofel hardware pentru crypto
FOTO: ledger.com

Portofelele hardware Ledger Stax, pe care pot fi stocate în siguranță cheile de acces pentru criptomonede și NFT-uri, pot fi încărcate wireless, dispun de un ecran tactil curbat și pot fi suprapuse cu ușurință, întrucât dispun de aderență magnetică.

Noul produs al celor de la Ledger s-a bucurat de un succes uriaș încă din faza de precomandă, pe care producătorul a fost nevoit să o întrerupă la începutul lunii februarie, din cauza numărului prea mare de solicitări. Aceste dispozitive stochează cheile private care oferă acces către portofelele virtuale ale clienților pe un chip securizat și oferă o protecție totală în fața oricărei tentative de fraudă.

Dacă cheile private care sunt stocate în portofele virtuale sau pe platforme de exchange sunt supuse pericolului de a fi hackuite, cele stocate pe portofelele hardware de la Ledger nu vor putea fi revelate nici măcar dacă acestea sunt conectate la un computer sau smartphone compromis.

Înainte de lansarea produsului Ledger Stax, cele mai apreciate portofele ale celor de la Ledger au fost Nano S Plus și Nano X. Ambele sunt compacte, pot fi controlate cu ajutorul a două butoane, se conectează cu aplicația Ledger Live, suportă peste 5000 de criptomonede și pot stoca până la 100 de aplicații simultan.

Portofelul Nano X prezintă câteva avantaje față de modelul S Plus; mai exact, poate fi conectat la dispozitivele care rulează iOS, este dotat cu o baterie care are o durată de viață de 8 ore în standby și dispune de conectivitate Bluetooth. Prin urmare, utilizatorii care dețin un Nano X pot efectua tranzacții fără să fie nevoiți să conecteze portofelul la telefon sau laptop cu ajutorul unui cablu USB, lucruri care aduc un plus de viteză și de confort în ceea ce privește realizarea tranzacțiilor cotidiene.

Stax este primul portofel al celor de la Ledger care este dotat cu ecran tactil (de 3.7 inci). Navigarea nu se mai face prin intermediul butoanelor și astfel, se economisesc câteva secunde de fiecare dată când un utilizator introduce codul PIN pentru a aproba o tranzacție. Totodată, Stax este și primul produs al celor de la Ledger care poate fi încărcat wireless.

Ecranul curbat are la bază tehnologia E Ink, care este folosită pentru ebook readere, iar pe marginea pe care se întinde ecranul poate fi trecut numele respectivului dispozitiv. Totodată, utilizatorul poate personaliza și ecranul de blocare, acolo unde poate afișa unul dintre NFT-urile deținute sau o imagine favorită.

Denumirea acestui model provine de la termenul „stacking”, care tradus în limba română înseamnă suprapunere. Principala caracteristică a noilor portofele lansate de Ledger este că pot fi atașate unul de celălalt, întrucât sunt dotate cu magneți. Atunci când mai multe portofele Ledger sunt suprapuse, utilizatorul poate vedea care este care, pentru că Ledger Stax poate fi personalizat.

Motivul pentru care a fost implementată metoda de „stacking” este că majoritatea deținătorilor de crypto dețin mai multe portofele electronice. De exemplu, unul poate fi folosit pentru a stoca NFT-uri, altul pentru a fi folosit pentru trading, altul pentru criptomonedele din Ethereum, altul pentru criptomonedele de pe MultiversX, altul pentru a stoca anumite active pe termen lung și așa mai departe.

Specialiștii îi îndeamnă pe deținătorii de criptomonede și NFT-uri care doresc să-și securizeze activele folosind un portofel hardware, precum Ledger Stax, să comande produsele de pe site-ul oficial al producătorului, pentru că astfel vor fi siguri că nu vor intra în posesia unui dispozitiv care ar putea fi compromis.

Vezi variantele disponibile pentru Ledger Stax AICI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#criptomonede, #Ledger, #ledger stax, #portofel crypto , #Criptomonede