Războiul lui Putin lovește încă 17 milioane de ruși: UE le interzice tranzacții financiare importante

Duminica, 09 Octombrie 2022, ora 17:46
10528 citiri
Războiul lui Putin lovește încă 17 milioane de ruși: UE le interzice tranzacții financiare importante
Rușii nu mai au voie să folosească criptomonede în UE FOTO: New Yorker

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, cu mai bine de 7 luni în urmă, începe să afecteze tot mai mult economia și viața cetățenilor Rusiei, inflația țării ajungând la 13,68% în septembrie.

Acum, Uniunea Europeană a anunțat al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, în care este inclusă și interzicerea folosirii serviciilor de criptomenede de către ruși.

Potrivit datele furnizate de Bloomberg, peste 17 milioane de ruși sau aproximativ 12% din populația totală, sunt proprietari de criptomonede, în valoare de 214 miliarde de dolari. Interdicția radicală impusă Rusiei de către UE, vine la doar câteva zile de la anunțul ministerului de Finanțe de la Moscova privind planurile de a permite oricărei industrii din țară să accepte bitcoin și alte criptomonede pentru comerțul internațional, potrivit Oil Price.

Noua măsură a UE intensifică restricțiile care erau în vigoare din aprilie 2022. ”Interdicțiile existente asupra activelor cripto au fost înăsprite prin interzicerea tuturor portofelelor, conturilor sau serviciilor de custodie cu cripto-active, indiferent de valoarea portofelului (anterior era permisă până la 10.000 EUR )”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei Europene.

10 lucruri puțin cunoscute despre Vladimir Putin: în spatele ușilor închise VIDEO

Măsurile sporite sunt destinate să pedepsească regimul lui Vladimir Putin, pentru „escaladarea continuă a Rusiei și războiul ilegal împotriva Ucrainei”, inclusiv mobilizarea de trupe suplimentare și emiterea deschisă de amenințări nucleare.

Forbes notează că, după ce Visa și Mastercard au părăsit piața rusă la începutul acestui an și băncile Moscovei au fost deconectate de la sistemul de plăți internaționale SWIFT, criptomonedele, în special stablecoin USDT, au devenit una dintre cele mai populare modalități prin care rușii îți pot muta bani în străinătate.

O țară de 86 de milioane de locuitori se alătură axei răului Rusia-China: Ne opunem ordinii mondiale unipolare condusă de SUA

Peste 17 milioane de ruși, sau aproximativ 12% din populația totală, sunt proprietari de criptomonede, potrivit procesatorului de plăți Coin Market Cap, citat Bloomberg

Cifra deținerilor de criptomonede din Rusia depășeșete valoarea de 16,5 trilioane de ruble (214 miliarde de dolari), echivalentul a 12% din valoarea totală globală a acestora. estimată și de Kremlin și de oficialii guvernamentali, care intenționează să elaboreze un plan de reglementare a criptomonedelor.

Estimarea a fost realizată în ianuarie 2022, prin analiza adreselor IP (Internet Protocol) ai celor mai mari utilizatori de schimburi de criptomonede din Rusia, precum și în baza altor informații, potrivit unor oficiali care lucrează la propunerile guvernului de la Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#criptomonede, #criptomonede rusia, #UE sanctiuni Rusia, #Rusia sanctiuni, #bitcoin Rusia, #criptomonede bitcoin , #stiri financiare