Surpriza avută de un bărbat din Cluj când a descoperit cine i-a furat 15.000 de euro din cont. A ajuns jucător pe piața criptomonedelor fără să știe

Marti, 26 Septembrie 2023, ora 03:42
42678 citiri
Surpriza avută de un bărbat din Cluj când a descoperit cine i-a furat 15.000 de euro din cont. A ajuns jucător pe piața criptomonedelor fără să știe
Unui bărbat din Cluj i-au dispărut 15.000 de euro din cont FOTO Pixabay

Un bărbat din comuna clujeană Apahida a cerut ajutorul polițiștilor din Cluj când a descoperit că din conturile sale bancare îi lipsesc importante sume de bani, peste 15.000 de euro, deși nu făcuse nicio achiziție atât de valoroasă.

Banca îl anunțase că sistematic, din conturile sale au fost retrase sute de euro, uneori chiar câte o mie de euro, iar accesul la bani nu părea să fie abuziv, fiind folosite parolele aferente celor două conturi.

Disperat că rămâne fără economii, T.V.B s-a adresat polițiștilor clujeni solicitându-le să ancheteze furturile de bani. Ancheta avea să-i aducă o mare surpriză clujeanului, chiar fratele său fiind hoțul care îi ”trăgea” din conturi sute de euro aproape lunar încă de la finele anului 2018.

Polițiștii au stabilit că din conturile de economii ale bărbatului se făcuseră frecvent retrageri de câte 800 – 900 de euro, sumele fiind transferate prin sistemul internet banking către un alt cont, administrat de o femeie. Luată la întrebări, tânăra a explicat că fostul ei prieten îi ceruse acordul să-i transfere diverse sume de bani, fata crezând că totul este legal, iar banii provin din câștigurile partenerului ei care muncise în străinătate. Ea a mărturisit că o parte din acești bani i-a oprit în contul unor datorii mai vechi, iar restul îi retrăsese prietenul ei.

Culmea este că prietenul femeii anchetate era chiar fratele persoanei păgubite.

Audiat, bărbatul a mărturisit că, în perioada în care locuia în România împreună cu familia lui, a găsit prin casă un înscris bancar unde erau trecute toate datele necesare accesării contului fratelui său.

Curios să vadă câți bani are fratele în cont, tânărul s-a folosit de datele găsite întâmplător. Surprins de valoarea foarte mare a economiilor pe care le acumulase fratele mai mare, bărbatul a decis să retragă din când în când câte o mică sumă de bani și să investească în criptomonede BTC. În total 5.700 euro și 45.499,17 lei a reușit să cheltuie pe monede virtuale până ce fratele lui a realizat că-i dispar banii.

Chiar dacă cei doi frați au căzut la pace, ancheta penală a mers mai departe.

Mezinul familiei nu a scăpat de dosar penal, fiind acuzat de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

A făcut totuși un acord de recunoaștere a vinovăției, acceptat de instanță, fiind condamnat pe 22 septembrie 2023, de Tribunalul Cluj, la 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria comunei Apahida sau la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Instanța a decis să lase nesoluţionată situația banilor furați, urmând ca cei doi frați să stabilească modul în care vor fi recuperați banii furați.

Quarterly Report - Editia 4

Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unu câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul,format din pompierul Rareş şi câinele Max,...
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
#criptomonede, #Cluj, #Bitcoin, #frauda bancara , #DIICOT