Actionarii lui Dinamo sar in apararea lui Borcea in "Dosarul Transferurilor"

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 20:24
2293 citiri
Actionarii lui Dinamo sar in apararea lui Borcea in "Dosarul Transferurilor"

Toate tranzactiile de jucatori dinamovisti care fac obiectul Dosarului Transferurilor s-au efectuat cu informarea membrilor Consiliului Director al gruparii, iar presedintele executiv din acea perioada, Cristi Borcea, a exercitat sarcini in limitele mandatului stabilit de club, sustine FC Dinamo.

Luni, FC Dinamo Bucuresti a dat publicitatii un comunicat, semnat de presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, in care se arata ca gruparea din Soseaua Stefan cel Mare "a subscris si subscrie la motivarea instantei judecatoresti prin care s-a dispus achitarea domnului Cristian Borcea, din care pot fi enumerate, cu deosebire, urmatoarele:

"Nu s-a dovedit existenta unei actiuni de inducere in eroare a membrilor Consiliul Director al FC Dinamo Bucuresti, deoarece transferurile in cauza au fost aprobate de Consiliul Director, iar domnul Cristian Borcea a exercitat sarcini in limitele mandatului stabilit de Club.

In conformitate cu inscrisurile privind aceste transferuri (hotararile Consiliului Director al FC Dinamo Bucuresti, contractele si acordurile incheiate cu respectivele cluburi cesionare), sumele au fost evidentiate in contabilitatea Clubului si incasate in totalitate. Potrivit dispozitiilor fiscale in vigoare la data efectuarii transferurilor mai sus mentionate, nu pot fi retinute ca fiind posibile fapte privind evaziunea fiscala (O.G. 70/1994). Veniturile din vanzarea drepturilor de transfer ale jucatorilor s-au inscris in categoria << venituri obtinute din valorificarea bunurilor aflate in patrimoniul Clubului >> si au fost inregistrate in contul contabil aferent ca fiind neimpozabile."

FC Dinamo arata ca transferurile efectuate de Cristi Borcea nu au incalcat regulamentele FIFA, UEFA si FRF si ca incasarile efectuate in urma acestor tranzactii au asigurat bugetul clubului in perioada 1998-2005.

"Cesionarea drepturilor federative ale jucatorilor catre alte entitati juridice a avut ca scop accederea catre pietele internationale, maximizarea veniturilor si accelerarea incasarii acestora de catre FC Dinamo Bucuresti; cesionarea a fost posibila tocmai datorita faptului ca aceste drepturi federative au avut un continut eminamente economic si patrimonial si, prin urmare, au putut fi supuse circuitului civil. Nu s-a dovedit nicio incalcare a regulamentelor FIFA, UEFA si FRF ce reglementeaza activitatile specifice privind transferurile de jucatori si nicio incalcare a regulamentelor disciplinare. Balanta financiara a fiecarui transfer a fost pentru Club, in toate cazurile, deosebit de favorabila; sumele incasate au acoperit toate cheltuielile facute de Club pentru jucatori si au asigurat o plus-valoare insemnata care a acoperit in mare parte bugetul de cheltuieli al Clubului pe perioada 1998-2005", mentioneaza comunicatul.

"Conclusiv fata de considerentele mentionate mai sus, transferurile in cauza s-au raportat ca fiind acte comerciale intre subiecte de drept privat, libere sa isi materializeze continutul conform principiului Pacta sunt servanda si guvernate de principiile autonomiei de vointa si libertatii incheierii actelor juridice in cauza", se arata in incheierea comunicatului presedintelui Nicolae Badea.

Cele sapte transferuri in care s-au retinut fapte in sarcina lui Cristian Borcea, sunt urmatoarele:

Cosmin Contra - de la FC Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves - iunie 1999;

Paul Codrea - de la FC Dinamo Bucuresti la Genoa Cricket and Spa - ianuarie 2001;

Florin Cernat - de la FC Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev - februarie 2001;

Bogdan Mara - de la FC Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves - iulie 2001;

Nicolae Mitea - de la FC Dinamo Bucuresti la Ajax Amsterdam - august 2003;

Dan Alexa - de la FC Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing - iunie 2004;

Adrian Mihalcea - de la FC Dinamo Bucuresti la Chunnam Dragons - iulie 2005.

Fostul actionar si presedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat, la 12 noiembrie, de Curtea de Apel Bucuresti, la sapte ani de inchisoare cu executare si sase ani interzicere a unor drepturi, in Dosarul Transferurilor, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#Borcea dosarul transferurilor, #Dinamo dosarul transferurilor, #condamnari inchisoare dosarul transferurilor , #Dinamo