Dezvaluiri din viata lui Cristi Borcea. Cum si-a ratat "Shakira" cariera de fotbalist

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 21:46
4893 citiri
Dezvaluiri din viata lui Cristi Borcea. Cum si-a ratat "Shakira" cariera de fotbalist

Cristi Borcea este unul dintre cele mai cunoscute nume din fotbalul romanesc, pana de curand el fiind presedinte executiv la FC Dinamo. Putini sunt cei care stiu ca "Shakira" din Stefan cel Mare a cochetat cu fotbalul inca din adolescenta, trecand pe la doua dintre cluburile Ministerului de Interne - Victoria Bucuresti si Automatica Moreni.

Cristi Borcea s-a nascut in data de 17 ianuarie 1970 in localitatea Valea Boului din judetul Gorj. Acolo a inceput scoala, care nu i-a placut totusi prea mult, dar si afacerile cu butelii, din care avea ulterior sa "scoata" milioane bune de euro.

S-a apucat si de fotbal, fiind junior la Dinamo si trecand ulterior pe la Victoria Bucuresti si Automatica Moreni. La formatia prahoveana a dat peste Victor Nunweiller, cel care avea sa-i incheie cariera de fotbalist.

"Eram antrenor la Moreni si Borcea a venit la noi, de la Vointa, in 1988. A fost in probe si la inceput era dezorientat, era doar un copil de 18 ani, dar unul cu bun simt. Apoi, s-a acomodat, s-a integrat in grup si i-am zis ca ramane. L-am apreciat pentru faptul ca intelegea repede si l-am folosit ca stoper, dar si ca mijlocas. A stat aproape un an la noi, pana in '89, dar a trebuit sa plece", a povestit Victor Nunweiller in Click.

Ghinionul lui Borcea a fost ca n-a avut loc la Moreni si nici talentul nu-l recomanda pentru o cariera de fotbalist, motiv pentru care Nunweiller l-a sfatuit sa se apuce de altceva.

"Eu doream sa-l pastrez in echipa, dar nu-l puteam legitima. La Automatica Moreni, cum se numea atunci, era un numar limitat de locuri si fiecare primea o indemnizatie din partea FRF, deci ca sa-l iau pe el trebuia sa plece altul. L-am tinut si in perioada de pregatire, dar nu s-a putut sa intre in echipa. Atunci am vorbit cu el: Nu te supara! Esti tanar, dar nu te pot incadra. I-am spus sa puna mana pe carte, ca posturile sunt blocate. Pai, nu puteam sa-l tin degeaba, ce facea el la 18 ani si fara servici? Am fost sincer cu el.

De cand era la Moreni era mort dupa Dinamo si daca nu ar fi fost problema aceea, ar fi ajuns un fotbalist bun... Dupa cativa ani, dupa ce plecase de la noi, era deja la Dinamo, sub influenta lui Cornel Dinu, iar mai demult ne-am intalnit la club si mi-a zis: Nea Victore, ai avut dreptate!", a mai spus Nunweiller.

Borcea a ajuns pana la urma, insa nu ca fotbalist, cum visa, ci ca si... cuier! Daca inainte de Revolutie se ocupa cu caratul buteliilor pentru consatenii din Valea Boului, dupa '89 a reusit sa demareze o afacere de succes in domeniul distributiei de gaz.

Asa a ajuns la echipa din Stefan cel Mare, mai intai ca aghiotant al lui Cornel Dinu, caruia ii cara hainele, si apoi ca director de marketing, presedinte si actionar.

Din vara lui 2012 Borcea nu mai figureaza in organigrama clubului, revenind la statutul de simplu suporter.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Borcea cariera fotbalist, #Borcea fotbalist Dinamo, #Borcea fotbalist Moreni, #viata cariera Cristi Borcea , #Dinamo
Comentarii
Poza batman1958
batman1958
rank 1
Valea Boului...nimic mai nimerit...afacere cu butelii...milionar