Aberatia zilei: Dumnezeu de la Poarta Alba

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 13:25
7415 citiri
Aberatia zilei: Dumnezeu de la Poarta Alba
Foto: Arhiva Hepta.ro

Daca Jim Carrey a fost "Dumnezeu pentru o zi", pentru Cristi Borcea perioada a fost mult mai lunga. Inchis in 2014 la Poarta Alba, unde ispaseste o pedeapsa de 6 ani si 4 luni de inchisoare, fostul sef al clubului Dinamo a facut din penitenciar propriul sau paradis.

Nu ne este prea clar cum i-a convins pe gardieni (banuim doar ca nu a fost la fel de simplu si nu a folosit aceleasi argumente ca in cazul amantelor despre care auzim in fiecare zi), dar i-a convins. Jurnalistii de la Adevarul scriu ca Borcea a beneficiat de favoruri incredibile in inchisoare, care ar putea da peste cap lupta darza pe care Victor Ciorbea o duce impotriva relelor tratamente la care sunt supusi detinutii.

Mai exact, un control al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a scos la iveala detalii incredibile. In primul rand, la fel ca fratii Becali, condamnati tot in Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea si-a facut viza de flotant la Constanta cu putin timp inainte de a se da sentinta finala, pentru a putea fi incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba. Unde a si ajuns, dupa ce conducerea inchisorii i-a renovat celula si i-a dotat-o ca la mama acasa: mocheta, televizor plasma, frigider, calorifer electric pe timp de iarna si echipamente de fitness - bicicleta si banda de alergat.

Mai mult, raportul ANP arata ca Dumnezeului dinamovistilor i-a fost instalat un telefon special in zona spalatoriei, la care a primit o cheie de acces. Si cum unui Atotputernic nu ii poti impune reguli, Borcea vorbea la telefon cate o ora chiar si dupa ce se dadea stingerea, in ciuda regulamentului.

Desi nu s-a spetit muncind, i s-au pontat orele necesare pentru a i se putea reduce pedeapsa.

Si usa celulei i s-a deschis de mult mai multe ori decat era legal, pentru ca femeile care ii duceau dorul sa poata pasi ori de cate ori simteau nevoia sa ii adulmece parfumul (cu care, apropo, era lasat in celula, desi n-avea voie...).

De altfel, un apropiat al Atotputernicului dinamovist a dezvaluit intr-o emisiune de televiziune ca o data, cand a venit sa-l viziteze, l-a gasit cu masca de infrumusetare pe fata. Trai, neneaca!

Desi ocupat pana peste cap, Cristi Borcea, absolvent de liceu la 26 de ani, a facut o magie si a scos la iveala si o lucrare stiintifica - "Am fost presedintele unui vis, Dinamo Bucuresti", in care apar talmes-balmes poze cu el, citate din Regina Elisabeta a II-a si din Oscar Wilde, dar si amintiri din tinerete, perioada in care era un simplu "baiat de asfalt", adica de cartier.

In urma verificarilor facute, ANP a constatat ca in celula lui Borcea nu se facuse niciodata un control si a decis ca e rost de niscaiva sanctiuni. Nu prea grele, sa nu doara prea tare. Au fost demisi cativa directori, pe ici, pe colo, dar ei au ramas in sistem, informeaza Adevarul. Probabil in asteptarea unui alt mare mahar.

Totodata, ANP a propus sesizarea in rem a organelor de cercetare penala (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta) si sesizarea comisiei de disciplina din cadrul MJ in cazul directorului Penitenciarului Spital Poarta Alba, pentru neglijenta in serviciu.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Cristi Borcea inchisoare, #Cristi Borcea condamnat , #DNA