Borcea si Porumboiu, in vizorul DNA!

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 07:28
3564 citiri
Borcea si Porumboiu, in vizorul DNA!

Ancheta in urma careia seful arbitrilor din Romania, Vasile Avram, a ajuns in arest este departe de final, procurorii anticoruptie avand in vizor doi dintre cei mai importanti conducatori de cluburi din Romania - Cristi Borcea si Adrian Porumboiu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au sesizat, in timpul urmariri lui Vasile Avram, ca aceasta ar fi facut delegarile arbitrilor la presiunea conducatorilor de cluburi, insa singurii nominalizati sunt Borcea si Porumboiu, dupa cum informeaza presa sportiva de miercuri.

"Institutionalizarea delegarilor la comanda presedintilor de club (Porumboiu, Borcea)."

"Pericol public: Avram deleaga arbitrii dupa bunul plac."

Acestea sunt doua acuzatii aduse lui Avram, pe langa luarea de mita in forma in continuata, care par sa loveasca in "pestii mari".

Nominalizarea lui Porumboiu si a lui Borcea intr-un dosar in care presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor este acuzat de luare de mita pentru a favoriza o echipa din Liga 1 nu este deloc intamplatoare, fiind insa primul indiciu asupra tintelor celor de la DNA.

Conform editiei tiparite a Prosportului, nici Porumboiu si nici Borcea nu s-au speriat de aparitia numelor lor in cadrul anchetei.

E o prostie! Stiam ca sunt ascultat cand l-am sunat pe Avram sa-i spun ca nu accept la meciurile Vasluiului arbitri afiliati unor alte echipe - Adrian Porumboiu.

L-am sunat o singura data, dupa meciul de la Vaslui, cand i-am zis sa nu mai faca experimente pe Dinamo, sa ne trimita arbitri corecti - Cristi Borcea.

Vali Ionita, la DNA! Demisii in lant la CCA

Adrian Porumboiu este cel care a acuzat vehement in ultima vreme un blat intre Otelul si CFR Cluj, in timp ce Cristi Borcea ameninta cu declansarea "jihadului" in Liga 1 dupa ce echipa sa, Dinamo, ar fi fost nedreptatita de arbitri.

In prezent, Vasile Avram si Sorin Terbea, membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, sunt arestati preventiv pentru 29 de zile fiind acuzati de luare si dare de mita in forma in continuata.

M.D.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...