Povestea lui Cristi Borcea. Cum a ajuns "Butelie din Valea Boului" sef la Dinamo

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 09:44
12116 citiri
Povestea lui Cristi Borcea. Cum a ajuns "Butelie din Valea Boului" sef la Dinamo

Cristi Borcea este, alaturi de Gigi Becali, unul dintre cei mai vocali conducatori de cluburi din Liga 1, insa putini sunt cei care stiu cum a ajuns baiatul care "tragea" de butelii in Valea Boului sef peste unul din cele mai importante cluburi de fotbal din tara.

"Spartanul-sef" nu a avut o copilarie prea fericita, el chinuindu-se de mic cu buteliile, care i-au adus insa, in cele din urma, bunastarea. Fostii consateni povestesc ca Borcea era tinta mistourilor la el in sat.

"Borcea iesea zilnic de la centrul de butelii ca un magarus. Cara pe-o bicicleta nu mai putin de 6 butelii o data - una pe gratarul din fata, una pe cel din spate, una intre picioare, una pe cadru, alta legata cu sfori in spinare si ultima in brate. Era mare distractie sa-l vedem cum cadea de-a berbeleacul cu buteliile peste el iar cand nu pica singur il mai ajutam si noi", a povestit un fost vecin de-al lui Borcea in saptamanalul Fanatik.

Anii au trecut iar Cristi Borcea a ajuns in Bucuresti. Printre afaceri mai mult sau mai putin reusite, el a devenit un spectator frecvent ale meciurilor lui Dinamo, fiind om de baza in galerie, dupa ce, in prealabil, isi ratase cariera de jucator la clubul iubit din lipsa de talent.

Voia sa se faca... arbitru!

Cum in perioada petrecuta la juniorii Victoriei Bucuresti reusise sa isi faca o serie de relatii, a profitat de acestea in incercarea de a deveni... arbitru! L-a abordat in acest sens pe idolul sau din copilarie, Cornel Talnar, pe care l-a rugat sa-l introduca la Cornel Dinu, pe atunci secretar de stat.

"Borcea a fost junior la noi si eu eram idolul lui. Se bucura cand il lasam sa-mi care geanta si, apoi, am devenit chiar prieteni. M-a rugat sa-i pun o vorba buna la nasul Dinu, care era secretar de stat",a marturisit Talnar in Fanatik. "Mister" Cornel Dinu l-a "mirosit" insa imediat pe tanarul Borcea si i-a transmis ca nu il poate ajuta:

"Talnar mi l-a adus pe Borcea sa-l fac arbitru, dar l-am refuzat ca prea avea o fata de smecher", a dezvaluit Dinu.

Totusi, profitand de relatia nou creata si de altele pe care le avea in sanul Ministerului de Interne, l-a abordat din nou pe Talnar, in 1995, cerandu-i sa-l angajeze la Dinamo.

"A venit la mine si m-a rugat sa-l bag la Dinamo in orice post: sofer, paznic, portar, orice. Voia sa lucreze la clubul lui de suflet", a mai spus Talnar, potrivit sursei citate.

Cristi Borcea a devenit director de marketing la Dinamo, de aici incepand si ascensiunea lui in fotbal, in paralel cu averea care se marea considerabil.

Cand clubul s-a "rupt" de Ministerul de Interne, a reusit sa isi procure un procent insemnat din nou creata societate pe actiuni, conducand aproape de unul singur destinele echipei timp de un deceniu.

M.D.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#poveste cristi borcea, #borcea sef dinamo, #borcea venit dinamo, #cristi borcea arbitru , #Gigi Becali