Cristi Borcea, scos din inchisoare si dus la spital - ce probleme are fostul dinamovist

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 14:13
6438 citiri
Cristi Borcea, scos din inchisoare si dus la spital - ce probleme are fostul dinamovist
Foto: Hepta.ro

Cristi Borcea a fost scos din Penitenciarul Jilava, unde executa pedeapsa primita in dosarul transferurilor de jucatori, si internat, sub paza, la Sectia de ortopedie a Spitalului de Urgenta.

Potrivit surselor de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, Borcea a fost dus marti dimineata din penitenciar la Spitalul Floreasca, pentru investigatii medicale, dupa ce s-a plans ca are probleme la un picior, iar testele nu ar fi putut fi facute intr-un spital penitenciar.

Medicii iau in calcul o eventuala operatie la picior, au mai spus sursele citate.

In martie 2012, fostul presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost operat pe cord la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de catre doctorul Serban Bradisteanu. Borcea a fost supus unei interventiii de by-pass pe o artera coronara blocata, grefa fiind luata din artera mamara.

Interventia chirurgicala a avut loc atunci cu o saptamana inainte ca Tribunalul Bucuresti sa dea sentinta in dosarul transferurilor de jucatori.

In iulie 2014, cand era incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, Borcea a fost internat la Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Constanta, dupa ce a acuzat dureri in piept. Medicii i-au facut atunci o coronarografie, medicii stabilind ca nu a fost vorba de un infarct.

Cristian Borcea a fost adus recent de la Penitenciarul Poarta Alba din Constanta la Penitenciarul Bucuresti Jilava, unde executa pedeapsa in regim deschis. Borcea a fost cazat in aceeasi camera in care a stat si la inceputul acestui an si in care se afla alti trei detinuti, condamnati pentru fapte usoare.

Borcea a cerut sa munceasca si a trecut deja pe la Comisia de munca a inchisorii, de unde a primit sarcina sa se ocupe de curatenie, in interior, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cu aproape un an in urma, Borcea s-a aflat in mijlocul unui scandal legat de unele privilegii pe care le-ar fi avut in perioada in care se afla la Penitenciarul Poarta Alba.

Corpul de Control al Ministrului Justitiei a intocmit un raport, in urma unei verificari dispuse de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, din care a reiesit ca detinutul Borcea avea parte de un regim preferential.

Acesta vorbea zeci de minute la telefon chiar si dupa ora 22.00, cand se dadea stingerea si ar fi beneficiat si de mult mai multe vizite decat cele trei intalniri lunare prevazute de lege.

In urma anchetei au fost sesizate Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta dar si comisia de disciplina din Ministerul Justitiei.

In prezent, Borcea executa pedeapsa de sase ani si patru luni pe care a primit-o in dosarul transferurilor de jucatori.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la Curtea de Apel Bucuresti, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.

Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt incarcerati Victor Becali si Cristian Borcea, ceilalti fiind eliberati conditionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Cristi Borcea probleme sanatate, #Cristi Borcea internat spital , #stiri Cristi Borcea