Sindicatul Lucratorilor de Penitenciare, prima reactie despre descoperirea facuta in celula lui Borcea UPDATE

Marti, 03 Martie 2015, ora 07:01
21357 citiri
Sindicatul Lucratorilor de Penitenciare, prima reactie despre descoperirea facuta in celula lui Borcea UPDATE
Foto: fcdinamo.ro

Fostul presedinte al lui Dinamo, Cristi Borcea, este in mijlocul unui scandal de proportii la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce in celula sa au fost gasite mai multe obiecte interzise.

UPDATE: Dupa publicarea acestui articol, Florin Stoica a revenit asupra declaratiilor si a admis ca in celula lui Borcea au fost mai multe nereguli, intrucat fostul presedinte al lui Dinamo avea "televizor cu plasma, dulapuri, parfumuri scumpe si alte obiecte interzise".

Sindicatul Lucratorilor de Penitenciare retracteaza in cazul Borcea - vezi si reactia ANP

In urma cu o zi, in prima reactie de la izbucnirea acestui scandal, oferita luni, Florin Stoica spunea ca la Borcea in celula au fost gasite doar doua nereguli.

"Din informatiile pe care le am, nu s-a descoperit o plasma, ci un televizor normal pentru care nu avea aprobare. S-a mai gasit, de asemenea, si un cuptor cu microunde, dar doar atat", a declarat, luni, Florin Stoica pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste mocheta si sala de forta pe care Borcea le-ar fi avut in celula, Stoica a spus ca acestea nu s-au regasit pe lista neregulilor.

"Nu a existat mocheta, nici nu avea nevoie de ea, in conditiile in care acolo este pardoseala pe jos. Cat despre sala de forta, banda de alergare? E imposibil asa ceva! Sunt paturi, e inghesuiala, nu avea spatiu de asa ceva", a precizat Stoica.

Dezvaluire uimitoare de la Poarta Alba: ce-a descoperit ANP in celula lui Borcea

Intrebat de Ziare.com ce risca Borcea daca va fi gasit vinovat, Stoica a enumerat doua variante: fie i se schimba regimul juridic cu unul mai drastic, fie va primi un spor de pedeapsa.

"Daca se va descoperi ca detinutul are o vina pentru introducerea acestor obiecte, e clar ca si el va avea de suportat o pedeapsa. In prima faza va fi sesizata Comisia de Disciplina a penitenciarului. Exista posibilitatea sa i se schimbe regimul juridic. Daca se va descoperi ca a dat bani, se poate ajunge pana la o noua condamnare si la un spor de pedeapsa", a explicat Stoica.

Primele decizii dupa descoperirea facuta in celula lui Cristi Borcea - ce s-a intamplat la Poarta Alba

Totodata, Stoica a mentionat ca cei trei conducatori de la Penitenciarul Poarta Alba care au platit deja cu postul nu au fost destituiti doar din vina lui Cristi Borcea.

"Acei oameni nu au fost dati afara neaparat din cauza lui Cristi Borcea, ci a neregulilor care au fost gasite in mai multe locuri din penitenciar", a subliniat Borcea.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a demarat o ancheta in urma unor nereguli descoperite in mai multe celule de la Poarta Alba.

Directoarea Spitalului Penitenciar Poarta Alba, Corina Petrovan, directoarea medicala, Gabriela Sofrone, si Anton Marian, conducatorul de la Siguranta Detinerii au fost pusi pe liber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Cristi Borcea inchisoare, #descoperire Cristi Borcea inchisoare, #pedeapsa Cristi Borcea inchisoare , #stiri Cristi Borcea