Dezvaluirile lui Chivu. De ce a renuntat capitanul la nationala Romaniei

Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:56
3829 citiri
Dezvaluirile lui Chivu. De ce a renuntat capitanul la nationala Romaniei

Cristi Chivu, fostul capitan al Romaniei, a dezvaluit care au fost motivele care l-au impins sa se retraga din echipa nationala in urma cu un an.

Chivu marturiseste ca a fost deranjat de faptul ca, in repetate ocazii, a fost acuzat de lipsa de profesionalism.

Concret, l-au deranjat insinuarile din presa, si nu numai, care se refera la faptul ca el se dadea accidentat la meciurile Romaniei pentru a putea juca la Inter Milano.

"S-au adunat lucruri care m-au deranjat si s-a pus capacul atunci cand am fost acuzat direct de lipsa de profesionalism. N-am zis nimic multa vreme, am acceptat si am incercat sa inteleg anumite situatii. Sunt genul de om caruia ii place sa munceasca si sa-si faca treaba cu decenta, dar probabil ca tacerea mea a fost interpretata ca atitudinea unui fraier!", a spus Chivu in editia tiparita a Gazetei Sporturilor, detaliind:

"S-a vorbit la nesfarsit de faptul ca, vezi Doamne, eu sunt apt medical cand trebuie sa joc la Inter pe bani, iar la echipa nationala m-as da lovit. Accept cand se spune ca sunt slab, ca am jucat prost. Dar cand se trece peste ultima bariera a respectului si sunt calcat pe coada, n-am cum sa nu reactionez la o rautate extrema. Eu m-am accidentat de doua ori la antrenament la echipa nationala, fac sapte mii de rupturi la lot, duc in spate o campanie si un turneu final de Euro cu umarul in piuneze, leziune capatata tot la reprezentativa. Si Chivu tot nu merita incredere?

Pai, dupa ce am castigat Liga Campionilor in mai 2010, intr-o zi de sambata, m-am prezentat la convocare luni, desi Razvan ma sfatuise sa stau sa ma odihnesc cateva zile. Era un turneu de pregatire in Ucraina si Austria. Am spus NU, fiindca era lipsa de respect fata de colegi sa am program preferential. Nu sunt eu o mare vedeta. Cu Serbia, la Constanta, 2-3 in 2009. M-am accidentat cu Fiorentina inaintea convocarii. Mi s-au recomandat sase saptamani de pauza. N-am putut veni la lot, Piturca stia de situatia mea, cunostea unde am mers la recuperare, m-am refacut norocos in zece zile! Nimeni din federatie sau din staff n-a iesit sa explice conjunctura, am ramas expus in fata criticilor nedrepte. Cand, printr-o mare sansa, am putut reintra foarte repede la club, dupa ce trecuse actiunea nationalei, au aparut iar sagetile: Ia uite, la Inter, pe bani, poate juca!

M-am accidentat pe Giulesti, la antrenament, n-am putut evolua la Zenica. Am mers apoi cu echipa la Bacau, urma partida cu Luxemburg. Am facut insa un RMN, Pompi (medicul nationalei - n.r.) mi-a zis ca n-am cum sa joc. Am plecat in Italia, m-au bagat acolo la cate 7 ore de recuperare pe zi, iar Mourinho m-a intrebat daca pot evolua contra lui Milan. Nu alergasem un metru in ultimele doua saptamani, dar mi-am asumat riscul si m-am facut de ras. Am luat rosu, nu m-am ridicat la nivelul derbiului. Iar a aparut insa aceeasi chestiune: La Inter, pe bani, poate juca!. Nimeni nu stie insa cum, pentru nationala, mi-am sacrificat si familia!

Cand am jucat in Franta, in toamna lui 2010, fata mea cea mare, Natalia, avea probleme de sanatate. Adelina se ocupa in Italia sa rezolve situatia, Razvan Lucescu mi-a zis ca ma intelege daca trebuie sa plec, insa am preferat sa raman la Paris. In timpul antrenamentelor, lasam telefonul la doctorul Pompiliu Popescu daca ma suna Adelina sa-mi comunice ceva! Am mers insa mai departe si mi-am vazut de treaba alaturi de echipa, sa ajut, sa-mi fac treaba pentru care veneam cu drag la lot."

Vestea anului pentru echipa nationala: Revine Chivu

Cazul Radoi, fantastic

Cristi Chivu s-a referit si la retragerea lui Mirel Radoi, el acuzandu-l deschis pe Ionut Lupescu, cel responsabil de renuntarea fostului stelist.

"Cazul Radoi e fantastic. Fiind in aceeasi barca, nu poti sa vaslesti in alta directie decat o fac ceilalti. Daca unul singur din grup trage in alta parte, se destrama orice elan! Sunt uneori lucruri pe care nu le poti spune din interior oricat de mare ar fi dezamagirea fata de un jucator sau un meci. N-ai cum, fiindca X o sa vina suparat sau nervos data viitoare la convocare, daca mai vine, si se va pune problema: de ce pornim intr-o directie, iar altii pun contre? Si eu daca apucam sa-l critic pe Radoi, reveneam sa-mi cer public scuze."

Cristi Chivu a anuntat totusi ca va discuta cu Victor Piturca despre posibilitatea de a reveni la nationala.

Chivu si-ar dori sa revina doar la meciurile cu adevarat grele, pentru a nu ocupa locul din lot al jucatorilor tineri.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Chivu retragere echipa nationala, #Cristi Cvhi echipa nationala Romania, #Chivu revine nationala , #nationala