Mazilirea lui Cristi Danileț și preluarea Comisiei juridice de către „marioneta mafiei”. Analist: „Arată coordonare strategică şi binecuvântare de la statul paralel”

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 15:49
7988 citiri
Mazilirea lui Cristi Danileț și preluarea Comisiei juridice de către „marioneta mafiei”. Analist: „Arată coordonare strategică şi binecuvântare de la statul paralel”
Judecătorul Cristi Danileț și Laura Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice la Cameră

Sorin Ioniță, specialist în politici publice și membru al ong-ului EFOR, susține că recentul episod cu excluderea lui Cristi Danileț din magistratură, alături de episodul cu numirea avocatei Laura Vicol, un personaj cu legături cu lumea interlopă, arată în fapt o mișcare simbolică „de marcat teritorii & putere, utilizând ficţiunile numite PSD şi PNL”.

„Poate să-ţi placă sau nu Cristi Dănileţ, dar să dai în el cu bomba nucleară pentru că vorbeşte cu tinerii acolo unde sunt ei (pe social media, nu pe Cote d’Azur), în vreme ce crima organizată a decis că e momentul să preia la vedere comisia juridică a parlamentului printr-o marionetă, arată coordonare strategică şi binecuvântare de la statul paralel. Ambele mişcări sunt în primul rând simbolice, de marcat teritorii & putere, utilizând ficţiunile numite PSD şi PNL pentru şters ghetele. Ciolacu, Ciucă & Cîţu au doar libertatea de a justifica public cât mai cu talent ce li se comandă să facă din spate.

Devenim cu rapiditate un stat mafiot pe bune, în stilul Bulgariei sau Moldovei din anii trecuţi. Subiectul e suprimat pe media clasică iar nătărăii de serviciu sunt încurajaţi să-şi verse veninul personal sau idiosincraziile de bulă ideologică contra lui Dănileţ, că de aia s-a creat diversiunea, ca şi când asta ar fi miza importantă pentru ţară, dacă merită el sau nu să fie iubit, iar nu că legile vor fi făcute de clienţii DIICOT în tăcerea laşă şi asurzitoare a corpurilor reprezentative ale profesiei juridice, care se întrec s-o justifice pe “doamna Laura”, a scris Sorin Ioniță pe pagina sa de Facebook.

GDS a criticat decizia CSM

Grupul pentru Dialog Social protestează, într-un comunicat, împotriva eliminării din magistratură a judecătorului Cristi Danileț și consideră că decizia de excludere votată, luni, 13 decembrie, de CSM este ”un linșaj”.

„A tăcea în fața unui asemenea linșaj ar însemna abandonarea acelei Românii europene pe care o dorim cu toții. Dacă acceptăm acest linșaj, atunci România e cu adevărat un stat eșuat”, scrie în comunicatul GDS.

”Grupul pentru Dialog Social este indignat, ca toată societatea civilă, de excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț de către Secția de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Justificarea CSM pentru acest gest de o duritate extremă este aceea că judecătorul Danileț ar fi adus prejudicii de imagine justiției din România prin două înregistrări din viața lui domestică, lipsite de orice conținut politic sau ofensator.

Dimpotrivă, prin tot ceea ce a făcut, judecătorul Danileț a construit o imagine pozitivă justiției din România. A impus educația juridică drept disciplină școlară în România. A editat manuale de educație juridică, a participat în școli la nenumărate acțiuni de educare juridică a elevilor.

A militat constant pentru o justiție curată și eliberată de ingerințele politicului. Atâta câtă e, încrederea în justiția din România se datorează în mare măsură activității civice a judecătorului Danileț. Care, prin tot ce a făcut, s-a dovedit unul dintre aliații cei mai eficienți ai unei justiții curate în România.

Eliminarea lui din magistratură este, fără îndoială, un linșaj – venit dinspre structurile cele mai toxice din interiorul sistemului public de justiție din România. A tăcea în fața unui asemenea linșaj ar însemna abandonarea acelei Românii europene pe care o dorim cu toții. Dacă acceptăm acest linșaj, atunci România e cu adevărat un stat eșuat”, se arată în comunicatul GDS.

Laura Vicol, avocata Alinei Bica și a clanului Cămătarilor, votată la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Avocata Laura Vicol, deputat PSD, a fost votată joi, 25 noiembrie, în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu 16 voturi pentru și 1 împotrivă. Fosta parteneră a lui Leo din Strehaia, este o fostă procuroare DIICOT inculpată pentru corupție de DNA, fiind apoi avocata Alinei Bica sau a clanului Cămătarilor.

Aceasta este celebră pentru susținerea Secției Speciale, unitate de parchet pe care o vrea întărită -deși organismele europene ne cer desființarea SIIJ.

Anunțul numirii ei în fruntea Comisiei Juridice a fost făcut de mai mulți deputați USR.

„Laura Vicol a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român.

Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fostă procuroare DIICOT inculpată pentru corupție, a clanului Cămătarilor cu conexiuni în zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firmă israeliană de securitate pentru a o urmări și intimida pe Laura Codruța Kovesi, prietena Elenei Bădescu și a Olguței Vasilescu.

Ea a fost votată azi de PSD, PNL și UDMR ca președintă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, cea care ar trebui să repare legile justiției multilate deja de Liviu Dragnea. Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie juridică de la PNL Cristian Bacanu, Cupsa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache si ceilalți, pentru ca au susținut acest nou presedinte al Comisiei juridice.

Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică și criminalitate este cea care va face legi pentru justiție în România. Pentru cine credeți că argumenta din noua poziție?

Mulțumim Iohannis, mulțumim PNL”, a scris pe Facebook Silviu Dehelean, deputat USR Bihor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cristi Danilet CSM, #Cristi Danilet judecator, #laura vicol psd, #Justitie , #Stiri Cristi Danilet