Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Marian Godină, despre excluderea lui Cristi Dănileț din magistratură: "Dictaturile au început mereu timid"

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 13:15
5265 citiri
Marian Godină, despre excluderea lui Cristi Dănileț din magistratură: "Dictaturile au început mereu timid"
Marian Godină și Cristi Dănileț au apărut în 2017 într-o fotografie comună făcută în timpul unui revelion petrecut la Vatra Dornei FOTO Facebook/ Cristi Dănileț

Polițistul Marian Godină explică, într-o postare pe Facebook, cum excluderea lui Cristi Dănileț ar putea aduce, în sine, un prejudiciu de imagine magistraturii.

"Mă interesează mult mai mult cât de pregătit profesional este judecătorul Cristi Danileț și cum își face meseria pentru care e plătit de stat și mult mai puțin, spre deloc, cum își tunde gardul, cum își curăță piscina, cum manevrează nunceagul și ce tehnici de karate știe.

Astfel de activități le face orice om și nu fac altceva decât să arate că și judecătorii sunt simpli oameni cu pasiuni și diferite modalități de a-și petrece timpul liber.

M-ar interesa timpul liber al domnului Danileț dacă și l-ar petrece alături de persoane certate cu legea.

Sunt interesat de timpul liber al domnului Danileț pe care și-l ocupă predând educație juridică tinerilor. E o activitate pe care o face din timpul liber și care aduce, cu siguranță, un mare plus educației, la pachet cu un plus de imagine pentru justiția din România și pentru profesia de magistrat. Sunt convins că prin aceste activități, dl Danileț a insuflat multor tineri dorința de a deveni magistrați.

Mai sunt convins că nu există vreun tânăr care să fi renunțat la această dorință din cauza filmulețelor din piscină sau cu tunsul gardului.

Nu cred că o mână de oameni pot decide că un judecător a adus prejudiciu de imagine magistraturii, căci, doar ca exemplu, mie unuia, dl Danileț mi-a creat o imagine mult mai bună a judecătorilor în special și a magistraturii în general.

Societatea e cea care ar trebui să fie scandalizată de comportamentul unui judecător aflat în timpul liber și, mai apoi, un juriu ca cel de ieri să constate dacă într-adevăr a fost creat un prejudiciu de imagine.

Astăzi, ne aflăm exact într-o situație inversă, când cei de la Inspecția Judiciară au constatat că dl Danileț a adus un prejudiciu de imagine magistraturii, decizie care a scandalizat o mare parte din societate și care, ea însăși aduce un prejudiciu de imagine magistraturii, cel puțin în opinia mea.

Nu am vorbit cu dl Danileț încă, dar îi transmit pe această cale că, pentru mine, dumnealui a îmbunătățit mult imaginea magistraturii române.

Cred că la recurs, la ICCJ, i-ar fi de folos comentarii din partea voastră prin care să vă exprimați părerea că dl Danileț v-a îmbunătățit imaginea asupra judecătorilor români, nicidecum nu i-a adus un prejudiciu. E singurul lucru care mi-a venit acum în minte pentru a simți că fac ceva și nu asist pasiv la ceea ce se întâmplă.

Dictaturile au început mereu timid și au evoluat cu pași timizi, având complice societatea civilă inactivă.

Domnule Danileț, eu sunt alături de dumneavoastră și vă urez "La mulți ani!" cu ocazia zilei de naștere pe care o sărbătoriți azi. Sper să aveți puterea de a o sărbători", a scris Marian Godină pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#marian godina, #Cristi Danilet, #prejudiciu imagine magistratura, #excludere danilet , #Stiri Cristi Danilet
Comentarii