Iris, in concert la Festivalul Peninsula

Joi, 04 Iunie 2009, ora 10:33
2955 citiri
Iris, in concert la Festivalul Peninsula
Foto: Presaonline

Trupa Iris va concerta la festivalul Peninsula de la Targu Mures in data de 25 iulie, pentru prima oara dupa operatia la care a fost supus solistul Cristi Minculescu, in luna martie a acestui an.

"Organizatorii festivalului au bucuria sa anunte concertul surpriza din ziua de sambata, 25 iulie: legendara trupa de rock, Iris, revine pe scena, pentru prima oara dupa operatia suferita de solistul Cristi Minculescu, care a fost supus unui transplant de ficat in luna martie. Fanii se pot convinge singuri la festivalul Peninsula ca Iris ramane formatia care nu va dezamagi niciodata", se arata intr-un comunicat de presa de joi al festivalului.

Iris are o activitate muzicala de peste 30 de ani, care a inceput in anul 1977 cu albumul "Iris I". Au urmat "Iris II"(1987), "Nu te opri"(1988), " Iris IV" (1989), "1993", "The Best Of" de asemenea in 1993, "Luna Plina" (1997), "20 De Ani" (1997), marcand anii de activitate a trupei, "Mirage" (1998), "2000", "Athenaeum" (2000), "Matase alba" (2001), "4Motion" (2003) si "Maxima" in 2005.

Trupa Iris va concerta sambata, 25 iulie, inainte de recitalurile celor de la Primal Scream si Nine Inch Nails.

A saptea editie a festivalului Peninsula va avea loc intre 23 si 26 iulie 2009, pe malul Muresului, langa Complex Weekend din Targu Mures si va oferi experienta a patru zile petrecute la intensitate maxima.

La festival vor veni Chase&Status cu MC Rage, Luna Amara, Tunderground (23 iulie), DJ Tiesto, Layo&Bushwacka, !deladap, Vama, NEO, Chris Liebing (24 iulie), Iris, Primal Scream, Nine Inch Nails, Parov Stelar and Band, Richard Dorfmeister (25 iulie), Freestylers, Tankcsapda, The Prodigy, Vita de Vie, Goldie, Haydamaky (26 iulie) si multi altii.

Biletul de o zi costa 80 de lei

"Anul acesta sunt asteptati peste 60.000 de vizitatori, care vor avea la dispozite 3.000 de locuri pentru instalarea corturilor, aproape 200 de toalete ecologice si peste 100 de dusuri. Totodata, posesorii de abonament la CokeLive Peninsula vor avea acces gratuit si la strandul alaturat din Complexul Weekend", se mai precizeaza in comunicat.

Biletele pentru festival au fost puse in vanzare in reteaua internationala Eventim.ro si in reteaua magazinelor Germanos. Costul abonamentelor ce asigura accesul la festival intre 23 iulie si 26 iulie, cumparate in avans, este 199 de lei, iar costul unui bilet valabil o singura zi este de 80 de lei.

Biletele achizitionate la intrare, in timpul festivalului, vor costa 240 de lei (abonament), respectiv 100 de lei (acces o singura zi). Pretul biletului pentru ziua 0 este de 40 de lei, iar posesorii de abonamente vor avea acces gratuit.

Pe 24 martie, la clinica universitara din orasul german Regensburg, langa Munchen, solistului trupei Iris, Cristi Minculescu, i-a fost transplantata o parte din ficatul sotiei sale. Minculescu sufera de o afectiune genetica, boala polichistica hepato-renala, iar sotia artistului si-a dat acordul sa doneze o parte din ficat.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, canta in Iris din anul 1980 si este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. In 2007, la implinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu si colegii sai au fost decorati de presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#concert Iris iulie, #Iris Targu Mures, #Cristi Minculescu operatie , #Iris