Prima reacție a lui Cristian Adomniței după ce a fost achitat în dosarul în care primise o condamnare de 3 ani: ”E greu să mă bucur”

Joi, 22 Februarie 2024, ora 16:32
2395 citiri
Prima reacție a lui Cristian Adomniței după ce a fost achitat în dosarul în care primise o condamnare de 3 ani: ”E greu să mă bucur”
Cristian Adomniței FOTO Facebook

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, achitat în dosarul ”Albumul”, a declarat că, după nouă ani de proces, e greu să se mai bucure, dar că ”justiţia oarbă” a funcţionat”.

Cristian Adomniţei a scris joi, 22 februarie, pe Facebook, în prima sa reacţie după ce în urmă cu două săptămâni a fost achitat, că după ani de proces în care era pregătit ”pentru orice”, e greu să se mai bucure.

”Îmi pare rău pentru cei din jurul meu care au suferit enorm. Îmi pare rău pentru oamenii sărmani (căci aceia avuţi se descurcă în toate regimurile) din judeţul Iaşi pe care nu am mai apucat să îi ajut. Mă înclin în faţa judecătorilor orbi”, a precizat Adomniţei.

Fostul şef al CJ Iaşi adaugă că, dacă ar fi comis vreo faptă, s-ar fi bucurat pentru sentinţa Curţii de Apel Galaţi, dar că în aceste condiţii nu simte vreo bucurie.

”Nu, nu simt asta. În schimb, între emoţie şi raţiune, îmi dau seama că justiţia oarbă a funcţionat. Înalta Curte a funcţionat când a decis să îmi strămute dosarul de la justiţia cu ochi şi urechi, cu camere şi microfoane, cu agendă secretă, dar foarte publică, la o justiţie care nu trebuia să justifice, printre altele, confiscarea unei funcţii publice obţinute cu 200.000 de voturi. Curtea de Apel Galaţi a funcţionat când a reuşit să citească, să desluşească, să desfacă o plăsmuire minuţioasă de 350 de pagini A4, faţă-verso, la care, doar uitându-mă, pe mine, unul, mă lăsau puterile”, a afirmat Adomniţei.

El consideră că ancheta în cazul său a presupus multă determinare, resurse, dar şi interes.

”Să scrii un roman despre cum eu nu mi-am denunţat subalternele şi cum le-am favorizat avizând un proces-verbal care mai purta cinci semnături anterioare, de la toate compartimentele de resort ale instituţiei: câtă determinare, câtă energie, câtă resursă. Cât interes.... Şi nu, delaţiunea, după mine, nu este vreo virtute, ci îmi repugnă. Dar, în mod cert, dacă aş fi ştiut că subalternele mele ar fi făcut o infracţiune, dacă poliţia politică m-ar fi lăsat să aflu, aş fi procedat după cum mă obliga funcţia pe care o ocupam. Au preferat însă să îşi trimită colaboratorul sub acoperire beat, care să îşi pună picioarele pe masă în prezenţa mea, care să ţipe la nişte femei şi să le hărţuiască, sub toate aspectele. I-aş spune şi acum ceea ce i-am spus atunci: că nu îi permit”, a mai scris Cristian Adomniţei.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei a fost achitat pe 8 februarie în dosarul ”Albumul”, după ce în primă instanţă fusese condamnat la trei ani şi două luni de închisoare.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Galaţi şi este definitivă.

Avocatul Daniel Atasiei a declarat că instanţa a dispus achitarea lui Adomniţei, după ce a constatat că nu există suficiente probe pentru condamnare.

În noiembrie 2020, fostul preşedinte al CJ Iaşi liberalul Cristian Adomniţei a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare de Tribunalul Iaşi, în dosarul în care era acuzat că ar fi încercat să influenţeze un control de audit.

El a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual. Procurorii DNA au invocat faptul că au descoperit unele nereguli legate de derularea unui contract semnat între Consiliul Judeţean şi o firmă care a executat materiale de promovare a judeţului Iaşi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#cristian adomnitei, #fost presedinte, #CJ Iasi, #achitare, #dosarul albumul , #stiri Cristian Adomnitei