Adomnitei, aflat in arest la domiciliu, a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Iasi

Marti, 19 Mai 2015, ora 15:49
3077 citiri
Adomnitei, aflat in arest la domiciliu, a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Iasi
Foto: Arhiva Facebook/Cristian Adomnitei

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, aflat in arest la domiciliu, a fost suspendat din functie, printr-un ordin al prefectului judetului Iasi, emis marti dimineata.

Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a emis marti ordinul privind constatarea suspendarii din functie a sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu.

Adomnitei se suspenda din functiile detinute in PNL, desi se considera nevinovat

"Grupul de lucru constituit la nivelul Institutiei Prefectului judetului Iasi, analizand documentele comunicate de catre instanta (Curtea de Apel Iasi) precum si prevederile legale aplicabile, a constatat ca, in conditiile in care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se refera doar la situatia arestului preventiv, in comunicarea adresata institutiei prefectului instanta de judecata a inteles sa indice in mod expres luarea masurii suspendarii mandatului, prin aplicarea corelativa a art. 22 din Legea nr. 255/2013", se arata in comunicatul Prefecturii iesene.

Totodata, prefectul de Iasi a convocat pentru miercuri plenul Consiliului Judetean, pentru desemnarea vicepresedintelui CJ care va prelua atributiile de sef al institutiei. In aceeasi sedinta, consilierii vor desemna un nou vicepresedinte al institutiei in locul celui care preia atributiile lui Adomnitei.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, in arest la domiciliu

In prezent, functiile de vicepresedinti ai CJ Iasi sunt ocupate de Victorel Lupu (PSD) si Alin Aivanoaei (PP-DD). Cel mai probabil, atributiile lui Cristian Adomnitei vor fi preluate de social-democratul Victorel Lupu, PSD detinand majoritatea in consiliul judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, cercetat pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, a fost plasat in arest la domiciliu, in urma unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a dispus aceeasi masura si pentru angajatele CJ Iasi, Teodora Jinga si Carmen Irimescu, precum si pentru Letitia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instantei fiind definitiva.

Anterior, Tribunalul Iasi decisese ca seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, retinut pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, sa fie cercetat sub control judiciar.

Aceeasi masura a fost luata si in cazul angajatelor CJ Iasi Teodora Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, si Carmen Irimescu, seful Serviciului Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila, dar si pentru Letitia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judetean a incheiat un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Cristian Adomnitei a fost retinut, in 7 mai, de procurorii DNA, dupa aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cristian Adomnitei suspendat consiliu judetean Iasi , #DNA