Adomnitei merge zilnic la gradinita (Video)

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 14:30
1787 citiri
Adomnitei merge zilnic la gradinita (Video)

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, le-a citit si marti povesti copiilor de gradinita, in cadrul programului "Sa citim pentru mileniul III", proiect menit sa incurajeze lectura in randul copiilor de gradinita si scolarilor din clasele I-IV.

Adomnitei a fost oaspetele copiilor din grupa mare pregatitoare de la Gradinita 122 din Bucuresti, carora le-a citit "La Scaldat" din cartea "Amintiri din Copilarie"a lui Ion Creanga, poveste aleasa de educatoarea copiilor, informeaza Agerpres.

"Povestea este scrisa de un om foarte, foarte intelept, Ion Creanga, care a lasat in urma multe povesti pentru copii. Va voi citi un pic dintr-o poveste mai lunga. Urmarea o veti studia la scoala, cand veti creste si veti merge la scoala", a inceput Adomnitei.

Acesta le-a atras atentia celor mici ca multe dintre cuvinte folosite in poveste sunt cuvinte vechi folosite de strabunicii nostri. "Unele cuvinte nu sunt spuse in poveste asa cum le vorbim noi azi, ele sunt cuvinte batranesti", le-a explicat demnitarul.

La final, pentru a le testa atentia, ministrul le-a pus micutilor unele intrebari din fragmentul citit, dupa care i-a intrebat cum si-au petrecut vacanta. Adomnitei i-a sfatuit pe copii sa fie cuminti, supunandu-le ca va veni personal sa verifice acest lucru.

Ministrul s-a referit si la programul "Sa citim pentru mileniul III", despre care a spus ca este o modalitate de invatare mai rapida a alfabetului.

"Pot face ceea ce am facut eu astazi pentru copii diferite persoane, nu numai personalitati, parintii, bunicii isi pot rupe din timpul lor pentru a le citi povesti celor mici. Aceasta diversitate de tipuri ii va ajuta pe copii sa invete mai repede", a aratat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cristian adomnitei, #povesti, #La scaldat, #citit , #ministrul Educatiei