Adomnitei: PSD nu are niciun drept sa imi ceara demisia

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 10:59
899 citiri
Adomnitei: PSD nu are niciun drept sa imi ceara demisia

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, sustine ca Partidul Social Democrat nu are niciun drept sa ii ceara demisia.

Mai mult, el a precizat ca social democratii i-au cerut sa demisioneze pentru ca sunt invidiosi pe realizarile sale. Adomnitei a spus, sambata, la Iasi, ca Guvernul PSD nu a avut grija de scoala romaneasca si nu s-a implicat suficient in promovarea unui invatamant de calitate.

Potrivit acestuia, solicitarea lui Geoana privind demisia sa din functia de ministru al Educatiei "este putin hazlie", in conditiile in care, saptamana trecuta, senatorii PSD s-au opus, in Comisia de educatie, introducerii desktopurilor in scoli.

"Acesti oameni nu doresc ca elevii romani sa primeasca desktopuri. Mircea Geoana ar trebui sa ceara demisia colegilor care se opun acestui program, si dupa aceea a ministrului", a spus Adomnitei.

Liderii PSD au atacat in termeni duri, vineri, la Iasi, modul in care liberalul Cristian Adomnitei conduce Ministerul Educatiei, cerandu-i acestuia sa demisioneze din functia de ministru.

"A venit vremea ca domnul Adomnitei sa spuna la revedere acestei functii de ministru al Educatiei. Motiunea simpla pe care o vom depune luni nu permite demiterea lui, insa, astazi, de la Iasi, cerem, din punct de vedere politic, in mod oficial, demisia lui Cristian Adomnitei.

Este un lucru de bun simt, cred ca si primul-ministru ar avea de castigat", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Ministrul Cristian Adomnitei se afla, sambata, la Iasi, pentru a preda 65 de microbuze scolare autoritatilor din Iasi si Suceava. Microbuzele sunt preluate de directorii si primarii comunelor in care se afla unitatile de invatamant beneficiare.

Cu ce sumă a fost vândută la licitație sculptura "Hidra", pe care unii ieșeni au vrut să o distrugă
Cu ce sumă a fost vândută la licitație sculptura "Hidra", pe care unii ieșeni au vrut să o distrugă
Sculptura "Hidra", realizată de Costin Ioniţă, a fost adjudecată, joi seara, la preţul de 10.000 de euro la prima licitaţie de sculptură de anul acesta organizată de Artmark, la sediul...
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Sculptura "Hidra" realizată de Costin Ioniţă se va afla în prima Licitaţie de sculptură de anul acesta, care va avea loc joi, de la ora 19,00, atât la sediul Galeriilor Artmark, cât şi...
#cristian adomnitei, #demisie, #PSD, #Iasi , #ministrul Educatiei