Guvernul Tariceanu 3 isi face incalzirea?

Joi, 07 Februarie 2008, ora 10:06
4705 citiri
Guvernul Tariceanu 3 isi face incalzirea?

Guvernul Tariceanu ar putea fi remaniat, sustin surse politice. Cei vizati de o eventuala remaniere sunt ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, si cel al Educatiei, Cristian Adomnitei.

Surse citate de Ziarul spun ca discutii despre aceasta remaniere au avut loc intr-un cerc destul de restrans, la finalul saptamanii trecute, cand liberalii s-au aflat la Brasov, unde au avut sedinta Delegatiei Permanente si a Biroului Permanent Central.

O discutie intr-un cadru largit despre remanierea guvernamentala ar putea avea loc la inceputul saptamanii viitoare, cand membrii conducerii liberale se vor intalni din nou.

Nemultumirile fata de ministrul Cioroianu sunt mai vechi si sunt direct legate de gafele facute de acesta, printre ele numarandu-se trimiterea tiganilor in desert sau purtarea neprotocolara cu regele Spanei, sustin aceleasi surse.

In schimb nemultumirile legate de Cristian Adomnitei au

drept cauza anumite conflicte pe care le are cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acesta din urma fiind, initial, artizanul numirii sale in fruntea Ministerului Educatiei.

O eventuala remaniere guvernamentala ar putea fi folosita si pentru numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei. In cazul in care judecatorii Curtii Constitutionale vor amana din nou luarea unei decizii pe aceasta tema, atunci singura varianta pentru numirea acesteia la Justitie este includerea ei intr-o remaniere guvernamentala care sa fie votata de Parlament.

In fata unei decizii a Parlamentului, presedintele Traian Basescu nu ar mai avea ce sa faca si dupa cum singur a declarat, ar trebui sa semneze decretul de numire in functie a Noricai Nicolai.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu, #guvern, #remaniere , #ministrul Educatiei