Adomnitei: Mi-am dat demisia. Antonescu si Fenechiu nu au de ce sa demisioneze

Marti, 31 Iulie 2012, ora 13:39
5807 citiri
Adomnitei: Mi-am dat demisia. Antonescu si Fenechiu nu au de ce sa demisioneze
Foto: realitatealocala.ro

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, deputatul Cristian Adomnitei, a demisionat din Biroul Permanent National al PNL ca urmare a rezultatelor referendumului, precizand insa ca niciun alt membru al BPN nu are pentru ce sa isi dea demisia.

Adomnitei, care era membru supleant in BPN al PNL, a explicat ca si-a dat demisia pentru ca judetul Iasi nu s-a aflat intre primele cinci judete din tara, ca prezenta la vot, dar a subliniat ca nimeni din partid nu i-a cerut demisia.

"(...) La inceperea campaniei locale pentru acest referendum, am spus foarte clar ca imi doresc ca judetul Iasi sa se afle intre primele cinci din tara, ca prezenta la vot. Lucrul acesta nu s-a intamplat.

Cum sa imi ceara cineva? Am luptat pentru un premiu foarte mare, am vrut sa fiu printre primii cinci si am spus foarte clar ca, daca acest lucru nu se intampla, eu imi dau demisia din BPN. Pentru ca erau si alte discutii, dar nu vi le detaliez. Ceea ce va detaliez este acest lucru", a declarat fostul ministru al Educatiei, pentru Ziare.com.

Deputatul liberal nu a vrut sa comenteze o eventuala demisie a vicepresedintelui PNL Relu Fenechiu, subliniind ca nu se asteapta ca acesta sau vreun alt lider al partidului sa faca acelasi gest.

"Ce face orice alt coleg va rog sa il intrebati pe el. Demisia este un act pur unilateral si personal. Nu ma astept (ca si alti colegi sa demisioneze - n. red.), pentru ca doar eu si domnul Fenechiu am facut aceste afirmatii inainte de vot - in timpul campaniei si la inceputul ei.

Si nu cred ca ar fi bine ca si altii (sa-si dea demisia - n. red.), pentru ca doar noi am facut aceste afirmatii inainte. Nu a mai fost nimeni altcineva. Domne, eu mi-o dau, pentru ca eu am facut afirmatii diferite. Eu am spus ca am sa fiu in primii cinci. Nu am fost", a spus Adomnitei.

Fenechiu si Adomnitei au demisionat din BPN al PNL

Acesta a tinut sa precizeze ca situatia sa a fost diferita de cea a lui Relu Fenechiu sau Crin Antonescu.

"Domnul Fenechiu a spus, ca si domnul Antonescu, ca Daca romanii nu vor fi alaturi de noi. Romanii au fost convarsitor alaturi de noi. Sunt doua lucruri diferite, motivele au fost diferite.

Pentru mine era evident ca 90% dintre ieseni vor fi alaturi de noi, dar nu era suficient. Trebuia sa fim in cvorum. Cele doua cauze erau complet diferite. In cazul sau (Fenechiu - n. red.) sau al domnului Antonescu, nu e nevoie sa isi dea demisia", a punctat deputatul PNL.

"Basescu a trisat la referendum, nu Antonescu"

Fostul ministru al Educatiei crede ca presedintele interimar Crin Antonescu a respectat regulile dinaintea referendumului, spre deosebire de presedintele suspendat Traian Basescu.

"Domnul Antonescu a spus un lucru foarte clar dinainte sa se faca regulile, reguli pe care domnul Basescu le-a infrant dupa aia. Domnul Basescu a asteptat intai sa se determine cvorumul si dupa aceea sa anunte boicotul. Ori domnul Antonescu nu a beneficiat de niciunul dintre aceste lucruri cand a facut afirmatia aceasta (ca isi va da demisia daca Basescu nu va fi demis in urma referendumului - n. red.). Deci este cu atat mai indreptatit domnul Antonescu, pentru ca cel care a trisat a fost domnul Basescu, nu domnul Antonescu", a conchis Cristian Adomnitei.

Fenechiu: Nu imi dau demisia din conducerea PNL

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat pentru Ziare.com ca nu si-a dat si nu isi va da demisia din conducerea partidului. Intrebat daca si alti colegi din conducerea partidului vor face acelasi gest ca al sau, vicepresedintele liberal a precizat ca nu si-a dat demisia din fruntea PNL.

La intrebarea "Oficial, va dati demisia din conducerea PNL?", parlamentarul liberal a raspuns negativ si a subliniat in ce conditii ar putea avea loc demisia sa.

"Nu, nu. Demisia dintr-un partid politic nu este chestie care sa se discute intai in media si dupa aia sa se discute in interiorul partidului. Discutia despre o eventuala demisie a mea poate avea loc in conditiile in care cei din PNL vor condisera ca nu mi-am facut treaba", a precizat deputatul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Adomnitei demisie BPN PNL, #Adomnitei demisie vicepresedinte PNL, #Adomnitei demisie referendum Basescu, #Adomnitei demisii Fenechiu Antonescu, #Adomnitei declaratii Traian Basescu , #PNL