Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Adomnitei, un ministru de poveste

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 20:38
2539 citiri
Cristian Adomnitei, un ministru de poveste

Fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei a reintregit marti randurile colegilor sai demisi din fruntea ministerelor. Insa de-a lungul mandatului, a adus o contributie de seama si la lista gafelor ministeriale.

De la faptul ca a declarat ca nu s-a vrut niciodata ministru si mai ales nu al Educatiei si pana la contrazicerile cu elevii pe tema numarului stelutelor de pe steagul UE, Adomnitei nu s-a dat inapoi de la nimic, astfe putand fi alcatuit "Topul gafelor ministrului Cristian Adomnitei", prezentat de realitatea.net.

Nu m-am cerut niciodata ministru

Pe departe cea mai socanta declaratie pe care o poate face un ministru este aceea ca nu aceasta functie nu a tinut neaparat sa o aibe. Insa Adomnitei a vrut sa se explice pana la capat, adaugand ca educatia nu este domeniul lui forte si nici nu intentioneaza sa exceleze in acest sens.

"Nu m-am cerut niciodata ministru.(...) Era un domeniu pe care nu-l stapaneam, nici acum nu-l stapanesc, dar nici nu-mi propun", declara Adomnitei intr-un interviu.

A mari sau a nu mari salariile, aceasta e-ntrebarea

Una dintre cele mai recente gafe ale fostului ministru a fost facuta la sfarsitul lunii septembrie cand a votat alaturi de ceilalti deputati marirea salariilor profesorilor cu 50%, ca doua zile mai tarziu sa se arate impotriva acestei decizii.

Acesta a fost momentul care i-a infuriat peste masura pe colegii sai cerandu-i in cor demisia. Cotidianul relata, atunci, ca singurul motiv pentru care premierul Calin Popescu Tariceanu nu face acest lucru este faptul ca Adomnitei urma sa se casatoreasca in cateva zile, insa asta nu l-a mai oprit dupa nunta.

Intrebare capcana: Cate stelute sunt pe steagul UE

Adomnitei nu sta bine nici la capitolul matematica, el fiind corectat, anul trecut, de niste elevi de clasa a cincea cu privire la numarul stelutelor de pe steagul Uniunii Europene.

Fostul ministru a sustinut atunci ca steagul are 15 stelute, nu 12 cum au spus elevii.

Dupa ce s-a convins insa ca elevii au dreptate, Adomnitei a dat vina pe consilieri, ca nu i-au numarat bine stelutele.

"Averitabilul" Adomnitei

"Sunt, de fapt, averitabili ambasadori ai Romaniei, oriunde s-ar duce ei, nu numai in Franta", i-a descris Adomnitei pe elevii care au sustinut primul bacalaureat in limba franceza.

Adomnitei dorea de fapt sa spuna ca elevii sunt veritabili ambasadori, insa, dupa cum spunea chiar el, e un domeniu pe care nu-l stapaneste.

Cu elicopterul in misiune...la cununie

Profitand de faptul ca e ministru, Adomnitei s-a dus la propria cununie civila cu un elicopter MIRA.

Suparat ca sedinta de Guvern il imiedica sa ajunga la timp la nunta, fostul ministru i s-a plans colegului Cristian David ca o sa-si supere viitoare sotie si astefl, ministrul de Interne i-a pus la dispozitie un elicopter.

Pus la colt de jurnalisti, Adomnitei a spus ca David urama oricum sa plece cu acel elicopter si, pur si simplu, s-a intamplat sa mai aibe un loc liber in elicopter.

Microbuz, microbuz, dar de la ce partid esti?

Adomnitei si-a mai dat cu stangu-n dreptul si cand, rugat de un primar iesean sa-i acorde un microbuz pentru elevii care merg pe jos kilometri intregi pentru a ajunge la scoala acesta l-a intrebat senin de la ce partid e.

Acestea sunt doar cele mai suculente dintre gafele mandatului lui Cristian Adomnitei de la Ministerul Educatiei, insa privindu-le in ansamblu, lasa mai mult un zambet amar decat un hohot de ras.

A.S.

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord au murit VIDEO
Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord au murit VIDEO
Două elicoptere ale marinei malaeziene s-au ciocnit marţi, 23 aprilie, în aer în timpul unei repetiţii pentru o paradă navală. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord şi-au...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Adomniei, #gafe, #ministru, #educatie, #elicopter, #stele , #stiri Cristian Adomnitei