Diaconescu: Demiterea lui Adomnitei, "prea putin si prea tarziu"

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 14:10
1392 citiri
Diaconescu: Demiterea lui Adomnitei, "prea putin si prea tarziu"

Cristian Diaconescu, vicepresedinte PSD, considera ca premierul Calin Popescu Tariceanu trebuie sa il demita si pe ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, pentru a rezolva criza financiara, daca a considerat ca demiterea lui Cristian Adomnitei rezolva criza din Educatie.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a mai spus, marti, intr-o declaratie de presa, ca masura luata de Tariceanu la Ministerul Educatiei inseamna "prea putin si prea tarziu".

"Daca solutia este demiterea ministrului Educatiei, atunci si iesirea din criza financiara ar fi demiterea ministrului de Finante", a comentat, ironic, Diaconescu.

"Avem un pact, dar nu avem un sistem de educatie, Guvernul nu are dialog cu sindicatele si nici cu propriii parlamentari care isi invalideaza deciziile propriului grup parlamentar.

Premierul nu are dialog cu propriii ministri, concluzia este ca Romania nu e guvernata", a mai declarat vicepresedintele PSD.

Diaconescu a criticat inconsecventele din declaratiile demnitarilor Guvernului Tariceanu, care sporesc riscurile unei crize financiare grave.

Vicepresedintele PSD considera ca "declaratiile ministrului de Finante influenteaza piata" si ca reprezentantii Guvernului au mers, luni, la BNR pentru "a se informa, probabil", fara sa propuna un "proiect tehnic".

"Desi este clamata cresterea economica, Guvernul ne spune ca aceste cresteri salariale sunt nesustenabile", a mai spus Diaconescu, referindu-se la actul normativ votat in Parlament, de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50 %.

Diaconescu a mai sustinut ca PSD nu se va asocia cu actiunile sindicale "pentru a trage beneficii", invocand mitingul de marti a peste 10.000 de sindicalisti in Capitala:

"Sunt oameni in strada, din sectoare bugetare, din sectoare economice fata de care clasa politica are responsabilitatea unor promisuni neduse la bun sfarsit...

PSD este de acord cu cereri atunci cand sunt indreptatite, mai ales cu cele care tin de calitatea muncii si de salarizare. Nu se vom asocia cu actiuni sindicale pentru a trage beneficii...Oamenii nu sunt vinovati ca vor sa traiasca mai bine".

Citeste si:
Pactul de la Cotroceni
Pactul de la Cotroceni
Surpriză de proporții. Împăcarea istorică dintre Iohannis și PSD va rămâne în istorie cu numele de Pactul de la Cotroceni. După ce președintele Iohannis și-a călcat pe inimă o dată,...
Iohannis și PSD, marii pierzători după înțelegerea pentru susținerea lui Nicolae Ciucă. Analist: „Nu mai avem actori politici raționali. E politică de găinari”
Iohannis și PSD, marii pierzători după înțelegerea pentru susținerea lui Nicolae Ciucă. Analist: „Nu mai avem actori politici raționali. E politică de găinari”
Înțelegerea dintre Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu pentru susținerea în Parlament a lui Nicolae Ciucă, cu PNL-ul privind de pe margini, demonstrează că „nu mai avem, dacă am avut...
Sursa: Ziare.com