O parte a celor 20 de liberali brasoveni, care incepusera o greva a foamei de doua zile, in semn de solidaritate cu invatatoarea Cristiana Anghel, au renuntat repede la idee.
Cel mai important dintre ei e chiar presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, acesta declarand ca nu a mai recurs la greva foamei pentru a nu "bagateliza gestul", informeaza Gandul.
"Eu nu fac greva foamei, o fac altii dintre colegii mei, eu am refuzat s-o fac, pentru a nu bagateliza protestul acelei femei din Caracal, care chiar face un sacrificiu", a declarat Cancescu, spunand totodata ca nu stie care din membrii PNL Brasov tin postul negru de doua zile.
"Eu nu fac, dom'le, nici o greva a foamei, la cate probleme si treaba am de dimineata pana seara, daca nici nu mananc, unde ajung? N-am fost la sedinta la care s-a hotarat treaba asta, mi s-a spus prin telefon, dupa aia, da' sunt solidar cu colegii mei care o fac, in sensul ca le inteleg protestul", a declarat si doctorul Marius Neculoiu, vice municipal al PNL Brasov si manager al Spitalului Judetean de Urgenta.
Cel mai dedicat ideii a fost Dumitru Puchianu, liderul liberalilor din municipiul Brasov. "Am decis sa dam noi, cei din conducerea PNL Brasov, un semnal politic de sensibilizare a opiniei publice si de trezire a spiritului civic, care in acest moment e zero in Romania, nu stim decat sa caraim si sa fim solidari doar atunci cand situatia ajunge foarte grava", a declarant Puchianu.
Modul de a face greva foamei e si el unul original la liberalii brasoveni si se bazeaza doar pe promisiunile lor, fiindca nimeni nu verifica asta. Greva foamei se face "individual, la domiciliul sau locul de munca al fiecaruia", conform comunicatului de presa de luni, care anunta protestul.