Boureanu, despre flacara stinsa la Orsova: Democratia nu poate fi aruncata la canal!

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 16:10
2450 citiri
Boureanu, despre flacara stinsa la Orsova: Democratia nu poate fi aruncata la canal!
Foto: Digi 24

Vicepresedintele PDL, Cristian Boureanu, a criticat in termeni duri incidentul de duminica, de la Orsova, unde "Flacara Democratiei", simbolul lui Traian Basescu in campania pentru referendum, a fost aruncata la canal.

In acest context, Boureanu a atras atentia ca democratia nu poate fi aruncata la canal.

Basescu, despre stingerea flacarii: Oamenii astia cand aud de democratie scot pistolul

"Astazi (duminica - n. red.) 'Flacara Democratiei' a fost atacata cu violenta. Astazi, un simbol al democratiei, "Flacara Democratiei", a fost smulsa din mana unor tineri si aruncata la canal. Nu cred ca in Romania democratia poate fi aruncata la canal.

Daca astazi, cand spuneti ca luptati cinstit la referendum si faceti astfel de lucruri, incalcati legea si simbolurile democratiei si atacati cu violenta pe cei care au alte pareri fata de dumneavoastra, ce veti dupa referendum?", a subliniat Cristian Boureanu.

"Flacara Democratiei" a lui Basescu, stinsa brutal la Orsova chiar de primarul PNL

Totodata, liderul democrat-liberal a afirmat ca cei de la USL au reusit sa scoata in strada, la mitingul de la Iasi, doar 15.000 de oameni, la fel ca si PDL, care insa nu inseamna trei partide si trei televiziuni, ci un singur partid.

"Astazi USL a reusit sa scoata in strada doar 15.000 de oameni. Asta este tot ce poate USL? Ieri (sambata - n. red.) am vazut 15.000 de oameni adusi de un singur partid. Astazi, trei partide si trei televoziuni au reusit sa scoata in strada 15.000 de oameni, cat PDL singur.

Am vazut zgomotul pe care il fac la TV cei de la USL, este un zgomot acoperit de minciuna, un zgomot care incearca sa ascunda adevaratul lor scop, instaurarea unui regim bazat pe incalcarea statului de drept. Pana acum am asistat la incalcarea democratiei, la lovitura de stat fara violenta", a accentuat Boureanu.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, duminica, la mitingul USL de la Iasi, la care au fost prezenti presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judete ale Moldovei, au scandat "Jos Basescu" si aveau pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A mintit, demite-l", "Da la referendum".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cristian Boureanu flacara democratiei, #Cristian Boureanu democratie canal, #Cristian Boureanu miting USL Iasi, #miting USL Iasi , #PDL