Editorial: Boureanu. Mic tratat de neputinta

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 07:26
6056 citiri
Editorial: Boureanu. Mic tratat de neputinta

E lipsit de eleganta sa faci asocieri intre nume si anumite infirmitati in scop denigrator, tine de logica vadimista, dar asistand la prestatiile lui Cristian Boureanu, tentatia e mare.

Si e pacat, animalele sunt adesea mai nobile decat stapanii lor. Dar au o justificare: nu gandesc in parametrii nostri.

Eram cat pe ce sa scriu ieri un text despre firisorul de speranta care creste in PD-L odata cu premisele ascensiunii la butoane a grupului Macovei-Preda-Voinescu, dar am amanat, tentat sa astept culisele sedintei liderilor partidului.

Sau cel putin reactii a propos de posibilitatea instituirii unei derogari de la vechime pentru ascensiunea in functii sau criteriile de integritate propuse de Monica Macovei. Era clar ca mica revolutie interna nu se putea lasa fara dureri.

Si asa a si fost. Cristian Boureanu s-a simtit atat de atins de varianta ascensiunii fara vechime de cinci ani incat a acuzat tripleta de carierism - "Lipsa de experienta politica arata ca unii vor sa-si faca cariera netinand cont de interesele partidului".

Cum ar veni, la vechimea lui merita mai mult si nu prea s-a ales cu oficii, in timp ce altii, care doar au dat din gura, tasnesc pe orbita. Cum sa inghti asa ceva?

E drept ca pentru ca Macovei si Preda sa ajunga europarlamentari, partidul a muncit pe branci. Le-a facut campanie.

Dar daca erau vite, asa ca unii ramasi in patrie, si nu glasuiau induiosator pentru urechile natiunii, si mai ales credibil, puteau sa-l angajeze si pe seful de la Casa Alba ca sa lipeasca afise si sa dea galeti si mici.

Si pana la urma care sunt interesele partidului, si implicit ale dumneavoastra, domnule Boureanu? Perpetuarea starii de lesin moral, continuarea cu succes a promovarii pe criterii de clan implicat in politica pe calea afacerilor, sau invers, dublul standard, accentuarea impresiei ca oastea pedelista din categoria activistilor de top a invatat cu brio lectia pesedistilor si a scos coruptia din Codul penal al partidului, doar umple buzunarele?

Totodata, pe cine deranjeaza atat de mult ideea ca membrii de partid trimisi in judecata pentru fapte savarsite cu intentie (nu exista luare de mita sau abuz in serviciu din culpa, hehe) sa fie suspendati automat?

Orice elev de liceu stie ca o persoana este nevinovata pana la o sentinta definitiva, dar daca mentii in partid persoane care au deja rechizitoriu pe numele lor, prejudiciul de imagine poate fi incalculabil.

Mai ales ca tu, ca partid, ai crescut in ochii oamenilor tocmai cu un mesaj indreptat impotriva furtisagului. Daca n-ar exista premisa nevinovatiei, Macovei ar fi propus excluderea, nu suspendarea.

Si o stie si Boureanu, doar ca-l doare pielea de nervi. Are naturelul simtitor mai ales la propriul destin si probabil ca intrezareste posibilitatea sa se-aleaga cu zero barat de pe urma revolutiei interne. Lucru pe care-l cunoaste tot partidul, de vreme ce l-am aflat eu.

E bine ca acest baiat nu mai apare pe sticla. La ce avans a luat Marian Vanghelie in ultima perioada pe ogorul retoricii (faza cu "stiti ce e mangleala? Superlativul de la cardeala" m-a facut sa ma inec de ras, dar am picat pe ganduri), era riscant sa se intalneasca in platouri. L-ar fi facut de rusine.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...